Peugeot Expert: Warm niet/slecht aanslaan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Hdi DW10ATED

Klant komt met de klacht dat de motor niet of althans zeer slecht aanspringt als de motor op temperatuur is. Koud geen problemen.
Dit startprobleem doet zich al na enkele minuten stilstand voor. Wachten totdat de motor afgekoeld is, is dan de enige oplossing.
Startsnelheid lijkt hoog genoeg. Accu is reeds vervangen. Iemand 'n idee?

Averdonk

Geplaatst door Averdonk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (415) PRO, 17 jaar geleden

bijna op zeker een verstuiver stuk, even de retouropbrengst meten en waarschijnlijk weet je het dan.

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Alvast bedankt Harry. Als extra nog het volgende: Als de motor niet aanspringt, wil hij wel, maar komt er net niet door. Soms met doorstarten lukt het wel. Het laat zich inderdaad aanzien als een brandstofprobleem, maar kan het niet verklaren waarom koud geen probleem en warm wel. Op zichzelf loopt de motor goed ( als deze wil aanspringen )

harry4203 (415) PRO, 17 jaar geleden

de lekkage op de retour wordt bij warme motor groter waardoor deze slecht aanslaat. inderdaad na lang doorstarten doet ie het wel.als je de mogelijkheid hebt om de raildruk uit te lezen zul je zien dat het bij warme motor te lang duurt voor deze de juiste waarde heeft bereikt om de motor aan te laten slaan
grt, harry

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Maar dan ben je er dus nog niet achter welke verstuiver lekt........?????

harry4203 (415) PRO, 17 jaar geleden

je moet per verstuiver de retouropbrengst meten. (in maatbeker) er zal er vast een (of meer) bij zitten die in bv 30sec veel meer brandstof op zijn retour eruit gooit dan de andere.

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Oke. We zullen het proberen. Bedankt alvast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum