Peugeot Expert: expert 2.0 hdi vermogen (turbo) valt sponaan weg en komt wee

Bouwjaar: 2001

Motorstoring op het display, vermogen valt spontaan weg, v.b. vandaag ook weer bij de 130 km valt vermogen weg en zakt naar 3000 t/min. snelheid zakt dan naar 120km/h . pedaal volledig ingetrapt, naar verloop van tijd pakt hem weer op tot 130km.h en jahoor dan zakt het vermogen weg (geen turbo meer). wie kan me hier mee helpen????
Motor is getuned met interne chip, egrklep is verwijderd en afgedekt met plaatje, dit met roetafzetting, egrklep is al 2x defect geweest i.v.m. rookpluim. org. 90pk. turboslang is al vervangen vorig jaar, was spontaan gebarsten.
Wie kan me helpen????????

MHL_1774

Geplaatst door MHL_1774 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat is het chasssis nummer van uw auto ? Dit i.v.m. het bepalen van type motor en type motor injectie computer

MHL_1774 (0), 18 jaar geleden

hierchassis nr.: VF3BZRHXA12766266
M.V.G. HENRY

MHL_1774 (0), 18 jaar geleden

Inmiddels bij garage geweest uit laten lezen, gaf aan dat de waste gate klep in werking treedt, vandaar dat de druk dus weg valt. Maar waarom kan deze zomaar in werking treden?? als de turbodruk te hoog wordt misschien????

gr. henry

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat kan,het kan ook zo zijn dat de berekende turbodruk niet gehaald wordt. intercooler defekt o.i.d.

MHL_1774 (0), 18 jaar geleden

Hou kun je de intercooler testen???? Trouwens als je onbelast gas geeft gaat ie tot de max , houdt even vast en gaat dan weer naar de 3000 toeren, als je de motor uit en weer aanzet is de turbo er weer, dit gaat contant door.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn je problemen gekomen na het chiptunen en verwijderen van de egr klep ? De intercooler moet je nauwkeurig bekijken , eventueel met de bumper er af, op de plaats waar hij lekt hangt meestal wat olie.

MHL_1774 (0), 18 jaar geleden

is altijd goed geweest, dus ook voor de tuning, de egr is verwijderd omdat deze waarschijnlijk door de tuning te veel roetaanslag kreeg na verloop van tijd.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.