Peugeot 207: Warme motor tikt, koud loopt ze perfect

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V Turbo

Ik heb een 207 1.6 16V Turbo en als ik deze start dan loopt ze prachtig en mooi. Geen rare geluiden. Maar als ze op temperatuur is, en ze loopt stationair dan tikt de motor. Er staat 38k op de teller en heeft al haar beurten vooralsnog gehad.

Wel zag ik dat de vorige eigenaar er 10W40 in deed ipv de aanbevolen 5W30. Zou dit er mee te maken kunnen hebben en zo ja, is de motor nu beschadigd? Persoonlijk denk ik van niet, omdat ze koud mooi loopt.

Yzord

Geplaatst door Yzord , lid sinds 18 jaar geleden

1 Reactie

hans4074 PRO, 12 jaar geleden

Het is in ieder geval belangrijk dat de juiste, voorgeschreven olie in deze motoren gaat en dat is de 5W30. Verder valt het op afstand moeilijk (of helemaal niet) te beoordelen of dit tikken abnormaal is. Persoonlijk vind ik deze motoren niet echt stil. Distributie kan problemen geven, waardoor extra getikker/motorlawaai/ratelen optreedt, maar dan is dat ook hoorbaar bij verschillende toerentallen.
Laat het gewoon beoordelen door ermee naar een dealer te gaan, en het aldaar live te laten horen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!