Peugeot 207: Sporadisch tikken van motor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 VTI

Beste,
Na enkele problemen opgelost te hebben (zie topic temperatuursensor motormanagement) zit mij nog 1 ding dwars.
Het viel mij op dat af en toe wanneer mijn wagen overgaat op stationair toerental (met warme motor en half warme motor) de motor sporadisch begint te tikken. Het tikken met regelmatige slag duurt ongeveer 5 sec. en sluit of met een soort gezoem. Daarna is het geluid weg het komt ook niet iedere keer terug. (echt sporadisch)
Multiriem is recent (300km geleden) vervangen gelijktijdig met een groot onderhoudsbeurt (filters en nieuwe olie, inclusief bougies, temperatuursensor en katalysator)
Het geluid heb ik voor deze werken ook al een keertje gehoord. Wanneer ik de koppeling in druk gaat het tikken gewoon verder.
Het lijkt erop dat het geluid voornamelijk voorkomt wanneer ik op een licht helling tot stilstand kom. Of wanneer ik vanuit rijden matig rem tot stilstand.
Automatische airco staat op, water temperatuur is 90 graden, olie temperatuur tussen de 70 en 80 graden. Motor is dus niet volledig warm.

Heeft er iemand dit geluid ook gehoord? Of weet er iemand wat het zou kunnen zijn?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Bloemen207

Geplaatst door Bloemen207 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mecano ltd (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, ook hier regelmatig de vreemste klachten met een VTI engine, vooral een citroen C4, zijn dezelfde motoren trouwens, na een software update zijn meestal alle problemen verholpen.

Cheers, Hans

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.