Peugeot 207: Computer vervangen binnen 5 jaar

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

Na een ABS-storingsmelding moeten de sensoren worden vervangen en vervolgens de wiellagers. Dit alles helpt niet, het blijkt dat de computer geheel dient te worden vervangen. Kan deze zomaar kapot gaan? en is het normaal dat deze binnen 5 jaar defect raakt en dat er geen enkele garantie is. De economische levensduur van zo'n computer zou toch wat langer dienen te zijn. Auto heeft geen schade en is in onderhoud bij Peugeot grage. Kmstand is 57100 km

jancees

Geplaatst door jancees (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 13 jaar geleden

Een computer gaat niet "zomaar" kapot...ook niet na 5 jaar.
Hij kan wel kapot gaan door een piekspanning, bijvoorbeeld door gebruik van startkabels of lassen aan de auto.

mvg,
Hans.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je bedoeld waarschijnlijk de computer van de ABS? Weet je om welke ABS storing het ging/gaat?

jancees (0), 13 jaar geleden

Beste Hans,
Je hebt gelijk het gaat om de computer van de ABS. Op het display kregen wij de melding: Storing ABS/Storing remsysteem. Na deze melding valt de stuurbekrachtiging uit en gaat de naald van de snelheidsmeter naar nul terug ondanks het feit dat je wel degelijk aan het rijden bent!
Bij de garage heeft men de storing uitgelezen. Ik weet niet wat men daar leest. De prognose was dat de sensoren van het ABS vervuild waren en dat deze vervangen dienen te worden. Sindsdien is men aan het rommelen. Er is niet aan de auto gelast en startkabels hebben wij ook niet hoeven gebruiken.
Wij zijn nieuwsgierig naar je reactie!

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

KUn je de laatse 8 cijfers van het het chassisnummer plaatsen of via pm geven mag ook.

harry4203 (460) PRO, 13 jaar geleden

een beetje afhankelijk van de storingscode die erin staat, zit er t/m 5jr wel een gedeeltelijke vergoeding op. vindt het overigens wel een beetje vreemd dat deze storingen die u heeft niet eerder in verband worden gebracht met een defecte abs-computer. of u hier nog wat van terugkrijgt zult u dus met uw garage moeten overleggen. voorschrift is iig wel dat de auto conform peugeotvoorschrift is onderhouden.

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Deze storing wordt vaak veroorzaakt door een intern defekt in de abs computer. Ben het verder wel met Harry eens eigenlijk. De dealer moet eigenlijk wel coulance voor u aanvragen als uw auto altijd bij de officiele dealer onderhouden is.

conradus (50), 13 jaar geleden

Een auto van 4 jaar oud en met maar 57000 km op de teller moet het zonder problemen blijven doen. Ook al doe je helemaal geen onderhoud mag er nog niets geks gebeuren. Flauwekul om onderhoud door een officiele dealer als reden voor wel of niet coalance te betrachten op een onderdeel waarvan je mag verwachten dat die tot einde levensduur auto z'n werk doet. Klant kan een abs-computer echt niet stuk krijgen hoor. Gewoon een gammel ontwerp of een produktiefout zou ik zeggen.

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit forum is eigenlijk voor technische problemen op te lossen en niet om discussies op te starten of het wel of niet een goed produkt is.

conradus (50), 13 jaar geleden

Ja daar heb je gelijk in maar het roept bij mij wel een reactie op. Iets waar een klant helemaal niets aan kan doen toch lekker door die klant te laten betalen. Dit soort electronische onderdelen die vaak in een black box ziiten en waar de klant niets mee fout kan doen horen volgens mij een veel langere garantietermijn te hebben.

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Heren: de discussie van garantie of niet hoort niet thuis op dit forum zoals PT Nieker al aangaf.
Indien daar wel behoefte aan is, kan dat middels de persoonlijke email gedaan worden.

conradus (50), 13 jaar geleden

Ik confirmeer me aan de forumregels in deze en stop mijn bijdrage/beantwoording op dit thema.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum