Peugeot 207: Raar geluid in bocht

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 VTI

Halle,

Sinds eergisteren maakt mijn wagen een soort zoemend/fluitend geluid wanneer ik een bocht neem. Voornamelijk naar links maar ook af en toe naar rechts.
Hij maakt dit geluid pas wanneer de wagen echt warm is, bv. gisteren na dikke 40Km begon het pas, vanmorgen was het weer weg? Heb dit al enkele dagen ne elkaar.
heeft er iemand een idee wat dit kan zijn? Heb al vanalles gedacht zoals, Wiellager, servopomp,... maar deze dingen kan ik uitsluiten omdat hij het enkel doet wanneer de wagen warm is.

Alvast bedankt voor jullie reacties

Bloemen207

Geplaatst door Bloemen207 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Bloemen207 (0), 13 jaar geleden

Update,

Toen ik daarnet mijn wagen starte en hem in de achteruit zette kwam er een schuurend geluid uit de rechtervoorkant van mijn wagen. Wanneer ik de koppeling induwde en gas gaf hoorde je het nog steeds...
Heb echt geen idee wat het kan zijn, auto gaat zowiezo morgen binnen bij de garage maar vraag me echt af wat het zou kunnen zijn. Heb de auto nog maar 3 weken...2,5 jaar oud met 28.000 km. Iemand een idee?

kameelrijder (0), 13 jaar geleden

Lijkt wel of het remblokje aanloopt....

Bloemen207 (0), 13 jaar geleden

Ja dacht ik eerst ook maar hij maakte dit geluid ook wanneer ik gas gaf bij het stilstaan. Auto is gisteren naar de garage gegaan, maakte me zorgen dus kon daar al terecht. Hij heeft onderstussen al meerdere uren gesleuteld maar kon mij niet vertellen wat het zou kunnen zijn. Misschien vandaag meer nieuws.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Er zitten enige tegenstrijdigheden in, zoals het bochtenverhaal, maar het zou een beginnend defecte waterpomp kunnen zijn.

Bloemen207 (0), 13 jaar geleden

Auto afgelopen woesdag naar de garage gedaan voor:
* Gerammel bij gas geven op een bepaald toerental
* Een zoemend geluid wanneer hij warm was voornamelijk in een bocht
* Groot onderhoud incl. bougies
Heb meteen aangekaart dat hij nogal veel witte rook produceerde bij het starten.
Garagist vertelde in eerste instantie ook dat dit normaal was maar heb toch gevraagd de temperatuursensor eens na te kijken. (zie topic: temperatuursensor motormanangement)
Conclusie na meerdere dagen sleutelen:
* Temperatuursensor lekte waardoor er koeling in de EBE kwam.
* Multiriem vertoonde schuurtjes deze is ook vervangen
* En last but not least katalysator zal los en deze rammelde bij een bepaald toerental! (verklaard samen met de temp. sensor de witte rook)
* Zoemend geluid in de bochten is nog niet verklaar, mijn garagist ging vandaag zelf een stuk rijden om te luisteren ofdat er nog geluiden waren!
Heb mijn wagen voor analyse bij mijn oude vertrouwde garagist binnen gedaan waardoor ik op een kleine 1000 euro uitkom. Bij de erkende dealer was dit bijna het dubbele...omdat ik altijd bij de erkende dealer ben geweest had ik wel gevraagd niks te veranderen zodat ik mijn garantie eventueel nog zou kunnen claimen. Duurste kosten post was natuurlijk de katalysator en 3 keer raden... Valt niet onder garantie! Kunnen ze de rest natuurlijk ook vergeten.
Zoveel mankementen voor een wagen met iets meer dan 27.000km en 2.5 jaar oud! Een regelrechte schande. Een individueel mankement zou ik nog begrijpen maar dit is er wel over.
Wat het geluid in de bochten veroorzaakt heeft en of het er nog steeds is weet ik momenteel nog niet maar hier kom ik zeker nog op terug.
Dit doe ik met veel plezier voor al degene die hetzelfde als mij zullen meemaken. Maar ik hoop van harte dat ik de enigste ben...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum