Peugeot 206: Warme startproblemen (geen brandstof)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D DW8(WJZ)

Hoi allemaal,

Met mijn 206 dieseltje heb ik startproblemen, en vooral wanneer de auto flink warm is (als ik bij een lange rit even stop bij het tankstation, en daarna weer wil starten bijvoorbeeld). Als ik de motor gewoon start slaat hij heel vlot aan, maar begint eigenlijk direct te sputteren en valt weer uit. Als ik hem dan weer probeer te starten wil hij helemaal niet meer aanslaan.
Als ik bij de eerste startpoging heel iets gas geef, en ik de auto wanneer hij aanslaat even op ongeveer 1500 toeren hou, is er niks aan de hand. Ik kan dan het gas gewoon weer los laten en hij blijft gewoon netjes stationair lopen. Als ik hem bij de eerste startpoging laat afslaan helpt dit trucje helaas ook niet meer. Verder met rijden is er niks aan de hand, als hij eenmaal loopt is alles goed.

Soms kan ik hem met heel veel gas geven uiteindelijk toch weer aan de praat krijgen, maar afgelopen zaterdag wou dat zelfs niet meer na een stop bij het tankstation. Ik heb toen de aanzuigbuis van het luchtfilter los getrokken en hem gestart op deo. Toen wou hij wel aanslaan.

Alles lijkt erop dat hij bij het (warm) starten gewoon geen brandstof krijgt. Nu ben ik technisch niet geheel onhandig (motorfietsmonteur) maar van dieselsystemen heb ik niet veel kaas gegeten. Is er een opvoerpompje aanwezig wat wellicht problemen geeft? Of moet de brandstofpomp zelf de diesel aanzuigen en gaat daar wat verkeerd wellicht?

Ik hoop dat iemand de oplossing weet, want dit is verschrikkelijk vervelend. Als ik ergens heen moet durf ik de auto bijna niet uit te zetten!

Alvast bedankt,
Mvg Remco

RemcoF

Geplaatst door RemcoF (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fuelburner 001 (0), 11 jaar geleden

hallo,
ooit bij mijn chevy van diesel had ik ook zo'n probleem, nu weet ik niet of dit voor u een oplossing is, maar ik heb toen de voorgloeirelais vervangen en het probleem was opgelost, ook de temp sensor kan, dacht ik, problemen geven..

kaleido 1 (1805) PRO, 11 jaar geleden

Je zou haast denken dat doordat de boel op temperatuur is er ergens een lek zit in je brandstofsysteem waardoor de brandstof terug loopt.
Als je thuis komt en een dag later de auto start , slaat hij dan ook slecht aan en moet je hem op toeren houden , of blijft hij dan wel zonder gas geven lopen?

RemcoF (0), 11 jaar geleden

Als hij weer koud is start hij meestal weer goed. Heel af en toe heeft hij het probleem koud ook, maar als ik hem dan een paar keer opnieuw op contact zet is het goed en start hij zonder gas geven. Vandaar ook mijn gedachte over een haperend opvoerpompje welke er wellicht helemaal mee stopt als hij warm is. Maar ik weet niet of hij weleens zo'n pompje heeft.

RemcoF (0), 11 jaar geleden

Gister een lange rit gemaakt, in 1 keer door vanuit België. Bij een vriend thuis aangekomen 's avonds de auto uitgezet en toen ik een half uur later weer weg wou gaan ja hoor, niet aanslaan natuurlijk. Was er al bang voor, gaf voor de zekerheid al iets gas bij maar ook dat hielp niet meer. Aanzuigbuis los getrokken en gestart op remreiniger, beetje gas geven en hij loopt... Zodra hij loopt is er ook niks meer aan de hand.

Vanochtend was het ook klote, paar keer op contact zetten hielp ook niet meer, uiteindelijk met veel gas geven aan de praat gekregen.

Voor mij is het wel duidelijk dat hij geen brandstof krijgt, en dat het niet in het gloeisysteem oid zit. Alleen is de vraag, hoe komt het dat hij geen brandstof krijgt... Iemand nog een idee? Zit er een elektrisch opvoerpompje op? Ik kan iig niet zo'n handpompje(balg) vinden onder de motorkap...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.