Peugeot partner: Warmlopen van de motor in file

Bouwjaar: 2004

Ik bezit een peugeot partner bouwjaar 2004. Als de wagen stationair loopt of als ik in de file sta loopt de motor warm (4/5 op de temperatuurmeter). Als ik de verwarming op volle kracht zet kan ik de temperatuurstijging wat tegengaan. Wie weet de oorzaak?

peugeotpartner

Geplaatst door peugeotpartner (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Pjotr9136 (0), 11 jaar geleden

Heb je al gekeken of de fan aanslaat als hij warm wordt?

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=peugeotpartner]Als de wagen stationair loopt of als ik in de file sta loopt de motor warm (4/5 op de temperatuurmeter).[/quote]
Dat is ook logisch. Bij stationair of filerijden heb je geen rijwindkoeling en dus zal de temperatuur oplopen. Dat is bij elke auto zo.
Zoals Pjotr9136 al opmerkt: slaat de koelventilator wel aan? Als deze maar vóór het rode gebied inslaat, is het oké.

peugeotpartner (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie. Bij de eerstvolgende gelegenheid controleer ik als ik in de file sta of de ventilator aanslaat.

Brum1467 (0), 11 jaar geleden

Dat kun je ook controleren door de auto na afloopvan een rit een tijdje stationair te laten draaien. Je hebt dan geen koeling meer door de rijwind en de ventilator moet dan inschakelen.

peugeotpartner (0), 11 jaar geleden

Ik heb mijn wagen stationair laten draaien. De temperatuur liep hoog op, maar niet in het rood. De ventilator sloeg voordien aan. Kan de thermostaat bijgeregeld worden zodat die vlugger aanslaat?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.