Peugeot : wat is het verschil tussen dw8 en xud9?

gewoon ff een vraagje omdat ik nwschierig was waar het verschil het m in zit....

thnx grt w

post767

Geplaatst door post767 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

DW8 is een doorontwikkeling van de XUD9. Hij kwam in produktie eind 1998 ter vervanging van de XUD9. Het technische verschil zit hem dacht ik in de vorm van de verbrandingskamer.
De cilinderkop is ook iets anders van opbouw. En de aandrijving van de accesoires loopt anders.De DW8 is beduidend stiller dan de xud9. De Dw8 is ontwikkeld om aan de strenger wordende emmissie eisen te voldoen. Eigenlijk zaten we toen al in het begin van het commonrail tijdperk want op dat moment werden de eerste 406 met DW10. (hdi) motoren ook al uitgeleverd. Jammer genoeg had mercedes de eerste jaren het alleenrecht om motoren te fabriceren met een inhoud van kleiner dan 2 liter met commonrail van bosch.(voor de A klasse CDI) PSA en alle ander fabrikanten grepen hier dus mis. Pas van af 2002 maakt PSA kleine diesels met commonrail. De DW8 is dus uit nood geboren zeg maar. Verder is het een probleemloze motor die opvalt door zijn eenvoud.

post767 (0), 18 jaar geleden

bedankt t luteijn,

is deze motor ook uitwisselbaar met een xud9 in een 306?

of heb je dan grote aansluitings problemen? zit dr wel n be3 bak op?

grt w

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Een Dw8 is volgens mij wel in een 306 met een xud te krijgen zonder al te veel problemen. Neem er dan wel een zonder inspuitcomputer. Dit is de eerste serie van af 98 tot 2000.
Be 3 bak zit ook op een 306 met dw8. Bij het aan sluiten moet je vooral letten op de startblokkering module. Die kan je vergeten.

post767 (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de info...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.