Peugeot 306: Wat kosten nieuwe aircoleidingen (1.9 xtdt)

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Nadat mijn motor spaak gelopen is (250d km) heb ik een ander blok in mijn auto gehangen (80d km). De bedoeling is dat de auto nu nog wel een paar jaartjes mee moet gaan. Nu ik dit besloten heb wilde in mijn airco ook weer aan de praat krijgen. Het probleem is dat de airco al kapot was toen ik de auto kocht en weet dus niet wat er precies mee aan de hand is en wanneer hij er precies mee stopte. ik weet wel dat het systeem leeg is en dat de onderste leidingen verrot zijn.

heeft er iemand tips voor me waar ik naar moet kijken voordat ik geld uit ga geven voor nieuwe leidingen? of kan ik er beter niet aan beginnen omdat het systeem al meer dan een jaar leeg is?

wicherp

Geplaatst door wicherp (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Meestal is het bij de 306 één van de onderste leidingen die lekken, verrot zijn bij de klemmen waar ze vast zitten aan de auto.maar ik zou voor de zekerheid hem toch even af laten persen want ze willen ook nog wel eens lekken bij de condensor tehoogte van het hart van de ventilator.Als dat goed is dan ook de filter-droger vervangen omdat hij al een jaar leeg is.Kost wel een paar centen maar dan heb je ook wat.

wicherp (0), 18 jaar geleden

idd die leidingen zijn aan vervanging toe. ik laat hem volgende week afpersen omdat je nooit weet wat er nog meer aan de hand is.

bedankt voor je reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.