Peugeot Partner: water insijpeling

Bouwjaar: 2003

Hallo,
de vloerbekleding aan de kant van de bestuurder is door en door nat. Ik ben op zoek gegaan naar een lek maar vind niet direct de oorzaak.
Wat ik wel vermoed is dat het water langs het schutbord naar onder loopt, achter de geluidsisolatie aldaar. (deze is ook zeer nat)
Een 2tal maand geleden is de voorruit vervangen ingevolge waterinsijpeling bovenaan in de hoek. Kan dit nog een gevolg zijn van het vroegere lek of niet? In de bak onder de ruitenwissers staat geen water, en de afvoer openingen daar zijn ook vrij. Waar moet ik specifiek op letten?

Dirk2301

Geplaatst door Dirk2301 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Dirk, ik denk dat de ruit er niet goed ingelijmd is.

Dirk2301 (0), 18 jaar geleden

Dat zou al de 2de keer na elkaar zijn.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ben bang dat John gelijk heeft Dirk.

Dirk2301 (0), 18 jaar geleden

Amaai, dat zou straf zijn. In april vorig jaar is de ruit vervangen wegens kapot. Vorige zomer kwamen er schuimbellen binnen bij gebruik ruitensproeiers. Daarna is er aan gewerkt bij dealer en probleem was opgelost. In december opnieuw waterinsijpeling bovenaan links. Voorruit is toen opnieuw vervangen. Nu zit ik met mijn voeten in het water. Het zal voor de dealer een toch wel zeer dure voorruit worden in dat geval.
Heeft er iemand tips hoe ik alles terug droog kan krijgen?
Bodemtapet is volledig nat. Heb het gisteren proberen verwijderen maar is niet eenvoudig. Middenconsole moet er ook uit denk ik.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Dirk, je dealer maakt er dus niets van die kit de ruit maar een beetje dicht maar dat gaat maar een tijdje goed Er komt heel veel spanning op de ruit als het buiten heet wordt en daar kan een beetje kit dus niet tegen. probeer met de dealer af te spreken jat je naar een autoruiten firma kunt gaan (carglass) of zo.

Dirk2301 (0), 18 jaar geleden

Auto mag morgen binnen.
Ze gaan lek zoeken en eventueel voorruit opnieuw inlijmen.
Indien nodig word ook het tapijt vervangen.
Zonder kosten en op het eerste woord.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.