Peugeot 307: weg vallen van de tellers op het daschboard 307 hdi

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

Goedendag allemaal, weer een leuke storing en ja ik hoop dat iemand dit vaker heeft mee gemaakt.

We hebben hier een 307 2.0 hdi. van het bouwjaar 2004. soms wanneer deze mensen rijden gaan in eens de daschboard lampjes branden en vallen de tellers op nulstand. kunnen geen foutcode er op uitlezen. ook hebben we nieuwe massa's gelegd van de accu naar het motorblok en ook naar het chassis. het enige wat ik uit heb kunnen lezen fout in multiplexing in instrumentenpaneel. maar veel wijzer word ik hier niet mee. heeft er iemand een idee of heeft dit ooit meegemaakt.

alvast bedankt voor het meedenken

mvgr

apalracer

Geplaatst door apalracer (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

vandaag bij de dealer de complete auto te laten resetten en nieuwe software er op. leek goed reed naar huis gewoon top. klant wil de auto meenemen en weer het zelfde probleem.
stoplichtje op daschboard gaat knipperen. meters zakken naar nulstand. en de rest van de lampjes blijven dan branden. snap er werkelijk helemaal niks meer van.

mvgr

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Zit er misschien een andere, universele radio in? Is deze op de juiste manier aangesloten? Andere extra zaken gemonteerd, zoals bijv. carkit? Heb je de zwarte stekker achter op instr.paneel al gecontroleerd.
Je geeft aan een fout uitgelezen te hebben over multiplexing instr. paneel en het lijkt erop dat je het toch in die richting moet gaan zoeken.

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

zit een originele radio in en geen carkit. zit er wel vaker een probleem in de stekker achterop daschboard ? heb deze nog niet er uit gehad , omdat hij ook aangaf dat er geen com. tussen bsi en ecu was. nu met de nieuwe software wel.

mvgr

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Nee die stekker is niet vanwege vaker voorkomende problemen hiermee, maar meer controle op mogelijk slechte verbinding.

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

even een oplossing op dit probleem . we zijn tot zeer kort er mee bezig geweest . veel meten en zoeken . bleek een fout in de radio te zitten. deze een hele tijd er uit gehad geen problemen meer.

mvgr

alfons262 (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je voor dit probleem nu een andere radio gemonteerd?(gewoon uit nieuwsgierigheid)

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

de klant had een week na aanschaf zelf een radio er in gezet maar was wel goed aangesloten. de radio zelf gaf in dit geval de storing. heb hem een paar weken zonder radio laten rijden en het probleem heeft zich niet meer voor gedaan. nu zit er weer de oude radio in en geen probleem meer. had daarvoor nog een half afgebroken carkit gevonden achter in het daschboard . dus 1 + 1 maar helaas daar zat het hem niet in . carkit is wel geheel verwijderd.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.