Peugeot 406: welke schroeven kappen stuurkolom?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

De knipperlichten (vooral links) van mijn 406 begint tegenwoording steeds vaker spontaan te knipperen, en ik heb begrepen (uit andere forums) dat ik dan de stuurkolomschakelaar moet schoonmaken of vervangen. Ik weet echter niet hoe ik de kappen van de stuurkolom afkrijg. Ik zie in de onderste kap 2 diepliggende schroeven, maar het lijkt geen torx en ook geen imbus. Ik heb er al van alles ingestoken, maar niets 'pakt' en ik wil de schroeven ook niet vernaggelen. Iemand enig idee wat het is?

hansilein

Geplaatst door hansilein (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Hmmm, ik zou eens beginnen met de alarmlichtschakelaar. Dit probleem heb ik ook daarmee al eens gehad. Probleem was toen vervuiling van het vet door de stalen rolletjes die hierin zaten, en die vormde een soort contactbaan op de print. Schoonmaken en opnieuw invetten was toen de oplossing. ( Meen dat het toen ging om een 306, weet niet of de 406 soortgelijke schakelaars gebruikt)

hansilein (0), 11 jaar geleden

Alarmlichtschakelaar zit gewoon op het dashboard en niet achter het stuur, dus ik geloof niet dat dat er iets mee te maken heeft.

Toch gewoon maar een (smalle) schroevedraaier erin gestopt en dat lukte, en achteraf blijkt het Torx 15 te zijn (die heb ik niet als schroevedraaier, alleen als bit, en dat past er niet in). De knipperlicht van de stuurkolom gehaald en geprobeerd open te maken, maar dat lukte niet (allemaal eenmalige klikverbindinkjes). Toen maar een beetje contactspray erin gespoten en weer gemonteerd, hopen dat het helpt, en anders alsnog een nieuwe unit op de kop tikken.

(Het verbaast me overigens zeer dat deze dingen (gecombineerde lichtschakelaar bijvoorbeeld) nog zo mechanisch blijken te zijn bij een auto van het jaar 2000)

Opgelost, hoop ik...

pieterp9094 (0) PRO, 11 jaar geleden

Gewoon het stokje vervangen, kost niet het meeeste. Wellicht op de sloop ook nog te krijgen bijv. via bart ebben.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.