Peugeot 206: Wie weet raad, peugeot houdt in bij wegrijden op benzine.....

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Eind januari is de lpg injector(van AG) vervangen sindsdien rijdt de auto weer goed op gas.

Echter sinds ruim een maand heeft hij problemen wanneer je hem op de benzine stand hebt staan. Vooral bij een koude motor heeft hij problemen met het wegrijden. Stationair merk je niks maar wanneer je wegrijdt houdt de motor in, dit duurt even(niet schokken, alleen inhouden), daarna merk je er niks meer van. Tot dat de auto een tijdje staat. Weer hetzelfde probleem. Op GAS heeft hij helemaal geen problemen, ook niet bij het wegrijden. We hebben alleen de laatste 3 maand, bijna niet meer op benzine gereden, met deze temp. buiten start de auto nl op gas.
Nu is de computer uitgelezen bij een peugeot garage, en hebben ze de injectoren gereinigd. Geen resultaat, volgende dag hadden we weer precies hetzelfde. Dus terug naar de garage. daar hebben ze een 2e hands temp. sensor erin gezet. Ook geen resultaat. Bij de garage weten ze niet wat het nu kan zijn, computer is uitgelezen, maar geeft geen fouten aan.

Wie weet raad? Van een kennis hoor ik dat hij met zijn auto hetzelfde had, ook inhouden en geen fout op de compie. Daar bleek dat de benzine tank vacuum zoog en hebben ze de tank vervangen.

kollie98

Geplaatst door kollie98 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Injector reiniger in de tank en verse benzine tanken van een gerenommeerd merk.
Een poosje op benzine rijden en na verloop van tijd zal je zien dat het beter gaat.
Het benzine systeem vervuild door het rijden op lpg.
Hij rijd te kort op benzine om het schoon te houden.

kollie98 (0), 17 jaar geleden

De garage heeft maandag de injectoren gereinigd en en een reinigingsmiddel in de tank gegooid, de tank was nog een kwart vol, dinsdag zelf bij de tango 10 liter getankt, totdat de tank halfvol was. Bij de garage hebben ze er gisteren en vandaag meegereden, tank is terug naar een kwart. Vanavond had hij nog steeds hetzelfde probleem.

Moeten we er weer een reinigingmiddel ingooien, hoeveel liter moeten we tanken denk je, welke benzine raad je aan? gewone euro 95 of? Kan het helpen om het brandstoffilter te vervangen?

bedankt trouwens voor je snelle reactie
erik

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Maar het is niet met een paar keer rijden weg.
Dat gaat toch echt om een aantal volle tanken.
Tank dan ook euro 98 of bp ultimate of shell power.
Ik doe dit meestal als ik op vakantie ga.
2 flesjes injectorreiniger erin en euro98 of shell power of bp ultimate tanken.
En met de nodige bagage en flinke aanhanger is tie zo weer bij de les.
Hij brand mooi schoon dan.
Het hele verdere jaar rij ik dan op gas en eenmaal in de maand rij ik effe op benzine om het systeem een beetje schoon te houden.
Ik heb een vialle installatie en die rijd in de regel wat langer op benzine waardoor het toch wat schoner blijft.

kollie98 (0), 17 jaar geleden

dankje vanmiddag maar weer een ker benzine tanken.

hoe ging dat ook al weer....


groetjes
erik

kollie98 (0), 17 jaar geleden

Hai,

20 liter "betere" benzine getankt en een busje reinigingsmiddel erin gegooid. Hij rijdt nu weer als een trein op benzine.
dankjewel

groetjes
erik

kleineman (0) PRO, 17 jaar geleden

en nog even "met deze temp. buiten start de auto nl op gas." geen enkele g3 gas auto start op gas, in de gascomputer staat ingeschreven dat de motor inderdaad een bepaalde temp moet hebben om op gat over te schakelen, maar hierbij heeft de computer van AG ook een toerental signaal nodig van tussen de 1500 en 2000 toeren, dus zal de auto niet op gas starten. Tank met een gas auto ook vaker benzine en rij vaker stukjes op benzine om omverwachte kosten aan het brandstof systeem te voorkomen. Ben blij dat je het wel hebt opgelost en misschien snap je nu ook meer van het gassysteem.
Grtz Kleineman

sel (0), 17 jaar geleden

[quote=kleineman]en nog even "met deze temp. buiten start de auto nl op gas." geen enkele g3 gas auto start op gas.., maar hierbij heeft de computer van AG ook een toerental signaal nodig van tussen de 1500 en 2000 toeren, dus zal de auto niet op gas starten. ...
Grtz Kleineman[/quote]
Als ik in de zomer mijn auto (406 AG DGI) start, hoor ik meteen na het starten bekende klik van de gastank. Heb dus nog niet 1500-2000 toeren gemaakt, maar auto start blijkbaar wel op lpg boven bepaalde temperatuur ??

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat je hoort is de klep in de gastank welke opengaat, dat betekent niet dat je dan op gas rijdt.
Bij een botsing zal deze klep tevens ook dichtgaan, komt er spanning op dan gaat hij in normaal bedrijf open, de gascomputer bepalt wanneer er wordt overgeschakeld naar gas.

Cor

sel (0), 17 jaar geleden

Cor,

Als ik in de zomer mijn auto start, hoor ik gelijk die 'klik' onderste ledje van lpg-lampje brandt rood, binnen 1-2 seconde brandt dan 1e groene lampje?.
In de winter gebeurt het als volgt;
auto gestart, bovenste ledje van lpg panel knippert rood. 1-2 minuten na de start hoor je een klik, waarna vervolgens onderste ledje rood brandt, na 1-2 seconden brandt eerste groene lampje?

kollie98 (0), 17 jaar geleden

Die van ons doet precies hetzelfde, bij het starten een klik en het rode lampje aan de lpg kant brand.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Dat omschakelen gebeurt niet door de temperatuur of een bepaald toerental.
Bij mijn peugeot was het gewoon een tijdslimiet van 5 sec en was in te stellen door een potmeter in een zwart kastje wat gemonteerd was in de motorruimte.
Het was zelfs zo dat als ik lang doorstartte, dan was de tijdslimiet voorbij en startte die gewoon op gas.
Het was een g3 installatie en de tijd is ook later nog eens een keer verandert zodat tie bijna gelijk op gas startte.
Omdat tie beroerd op benzine liep.

kollie98 (0), 17 jaar geleden

Ik dacht dat er in de ag-injector een temp. sensor zat, en dat de gascomputer adhd aangaf dat hij op gas moest. Volgens de gasboer hier was het niet vreemd dat hij bijna meteen op gas sprong, vooral met30 graden buiten.

Helaas is het probleem met het inhouden op benzine weer terug. De auto heeft het 3/4 weken goed gedaan(toen ook regelmatige een stukje op benzine gereden. Echter de laatste 2/3 weken heeft mijn vriendin niet meer op benzine gereden, nu probeerde ik het van het weekend en hij hield weer in. Ik heb er toen 10 liter duurdere benzine bij ingegooid,(er zat toen totaal zon 35 liter in), de laaste 2 dagen alleen op benzine gereden(heb er nu nog zon 5/10 liter in. Nog steeds problemen.

Kan het zijn dat er troep in het brandstoffilter zit?
Een kennis denkt dat de brandstofpomp het niet goed meer doet? Kan het hier aanliggen, hij heeft het dus alleen met het wegrijden op benzine, verder niet, op gas helmaal geen problemen
Of zit er toch troep in de tank? kun je dit er makkelijk eruit krijgen?

groetjes
erik

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Je hebt gelijk wat beteft de tempsensor, is een andere installatie als wat ik had.
Toch denk ik nog steeds dat het vervuiling betreft, wat het inhouden veroorzaakt.
Ik weet niet of er nog een zeef zit bij de benzinepomp.
Ook de benzinepomp kan dicht zitten.
Vaak zit het toch echt in de injectoren, kleinste doorlaat wat snel dicht gaat zitten door vervuiling.
Misschien water in de tank, maar lijkt me onwaarschijnlijk.

kollie98 (0), 17 jaar geleden

Ik denk zelf ook aan vervuiling, vooral omdat het een tijd is weggeweest,nadat we er die 20 liter in hebben gegooid. Injectoren waren al gereinigd. Ik laat donderdag het brandstoffilter vervangen, even kijken hoe die eruit ziet. Mocht er rotzooi in de pomp zitten, kun je daar zelf wat aan doen?


groetjes
erik

kollie98 (0), 17 jaar geleden

Hai,
Onze auto heeft nog steeds last van inhouden.
Echter we hebben ontdekt dat hij inhoudt wanneer je de auto start op de benzine stand(ag schakelaar op stand benzine). Echter wanneer je de auto op de LPG stand hebt staan, dan de auto op contact zet(lampje accu etc branden) en dan de schakelaar op de benzinestand en dan wegrijdt zijn er geen problemen. Wie weet wat dit kan zijn? Zit de gascomputer te klieren?

groetjes
erik

ndrenth (0), 17 jaar geleden

Hoi,
ik heb ongeveer hetzelfde probleem met mijn 206. heb tevens ook een ag gasinstalatie.
als ik op gas rijd heeft de auto geen keuren. zodra ik op benzine rij houd de auto ook af en toe in dit kom bijna zelden voor!
tevens rijd ik regelmatig op benzine maar toch houd de auto nog af en toe in.

wie weet de oplossing
Het gaat om een peugeot 206 van eind 2001 1,4

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.