Peugeot 406: Wiellager + koud op 3 poten

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Een aantal vragen:
-Heb bij ca. 55 km/h een grommend geluid in de auto, lijkt van rechtsvoor te komen en wordt sterker als ik naar links stuur. Is het rechter wiellager kapot of kan het nog wat anders zijn?

-Verder loopt de auto als ik hem net gestart heb en het is koud buiten even op 3 poten (nog op benzine). Zijn dat de bougies of kan het nog iets anders zijn. Ik heb er NGK lfr5b bougies in zitten vanwege gasinstallatie (ca. 20.000 km geleden vernieuwd).
-Er blijft een melding terugkomen "motorstoring permanent: mengselregeling te arm".
De storing heb ik al 3 x laten resetten, maar komt steeds na een paar dagen terug en dan wanneer ik op de snelweg rij, op gas (AGS-GI).
-De auto valt bij flink koud weer uit bij het automatisch omschakelen naar gas, wat toch wel link is in de bocht (zeker met mijn vriendin achter het stuur van 1350 kg auto die alleen rechtdoor wil). Als ik de gasinstallatie bij starten uitzet en deze pas aanzet als de motor warm is (na 5 minuten) is dit probleem er niet en schakelt de boel mooi over.
-is er een bepaald procede om de gascomputer opnieuw in te leren?

Ik hoop dat jullie verder kunnen helpen, want Peugeot zegt: Kweetnie wat 't is, meneer. Probeer nog maar eens te rijden en kijk of de melding weg blijft. En als ik dan vraag wat men nog kan onderzoeken als de melding weer terug komt weten de heren het ook niet. Maar ik ben ook malle Pietje niet, want ik blijf resetten..... Dus kom maar op met de verbanden/ theorieen! Ik heb namelijk geen zin om de auto hiervoor weg te doen, daar rijdt ie veel te goed voor ;)

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Grommend geluid: wiellager
Op 3 poten lopen: kun je kleppen stellen, zo ja kijk daar eens naar.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Het zijn hydraulische klepstoters, EW10 motor.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Vervuiling van klepstoters, probeer eens 5W40 volsynthetische olie en doe er een toevoeging bij om de klepstoters te reinigen. Dit wil nog wel eens, niet altijd, helpen.

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 18 jaar geleden

Had hetzelfde probleem,de auto maakte voorraan grommend geluid!Naar mate dat ik harder reed was het sterker en ook als als ik naar rechts stuurde.Wiellager niet kapot maar vet na jaren zogezegd opgedroogd in de lager?Heb 1 laten vervangen maar probleem was nog niet volledig weg!Moeilijk te constateren welke kant dat het juist is?Ze dachten ook rechts bij mij?Andere kant dan ook vernieuwd en alles ok.
Goeie tip:laat beide vervangen of na een paar maand is het andere kant ook zover!

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

306 cabrio: kan de vervuiing van de klepstoters de andere problemen ook verklaren, of gaat het dan alleen om het heel even op 3 poten lopen?
Mario: lagers laat ik altijd samen vervangen, maar wat je zegt: het zullen de lagers wel zijn.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

ps: 5w40 vol synthetisch gebruik ik inderdaad al, een toevoeging heb ik nog nooit geprobeerd. Kun je me wat aanraden? over 5.000-10.000 km moet ik weer olie doen, dan kan ik het er mooi nog even bijgooien voor die laatste kilometers.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Erwin, kontroleer de bougie's toch eens misschien staat er een te wijd. Het kan wat dat betreft ook een bobine zijn of een bougiedop die slecht kontakt maakt.Wat het uitvallen betreft kijk eens of er genoeg koelwater in zit dan staat misschien de verdamper droog en dan bevriest hij en dan geen lpg naar de motor. Voor het inleren van de gas computer moet je naar een gas bedrijf .In het verleden kon je voor vragen op dit gebied nog wel eens bij AG zelf terecht maar ze worden ook steeds overgenomen en nu mogen ze geen vragen van een particulier meer beantwoorden.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

http://www.teleflexgfi.nl/installers.htm
In Baarlo zit ook Pouls, tevens AG specialist.
Ik zou een afspraak maken en dan met AG computertje een stukje op de snelweg gaan rijden. Is het aangaan van je MM lampje goed te reproduceren ? Een ervaren AG technicus weet dan wel waar het probleem inzit.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

De melding komt op het moment dat ik met de auto een redelijke rit op de snelweg maak, dus de auto op temperatuur. Het is echter moeilijk te reproduceren, want de melding komt soms pas na twee dagen na resetten opnieuw op. Maar ik ga binnenkort maar een afspraak maken bij die gasspecialist in Kaatsheuvel. De bougies heb ik vorige keer op aanraden van Oldtimer op een afstand van 0,95 mm gezet (origineel 0,85). Ik ga volgende week eerst eens nieuwe bougies inzetten op de originele elektrodeafstand.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Probeer de bougies maar eens wat er gebeurt als je ze weer op 0.85 hebt staan. Verder geeft de gasinstallatie ook wel eens problemen als de massa van de LPG computer niet goed aan is gesloten. Ik geloof echter dat je hier al eens ooit naar hebt gekeken.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Klopt, Pieter. De bougies heb ik besteld, dus we zullen het wel zien. Verder ga ik de storing een laatste keer laten resetten en een paar weken op benzine rijden. Dan weet ik meteen of het gas systeem de oorzaak van de melding is.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Heren,
Ik heb afgelopen maandag de computerstoring eruit laten halen. sindsdein geen foutmeldingen meer gehad (MM lampje), dus neem ik aan dat het probleem in het gassysteem zit. Wordt vervolgd.
Gr. erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum