Peugeot 206 2005: Zekering 15 onder de kap

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFK, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 130

Beste Leden van het forum,

Ik ben met mijn dochter wat boodschappen gaan doen met de 206 RC 2005 in Alkmaar. Terug naar huis gelukkig dicht bij motorstoring motor uit wil niet meer starten. Vorige eigenaar contact gezocht of dit al eens is voorgekomen, ja zekering onder de kap was eruit nieuwe en probleem was opgelost. Helaas bij mij wel de zelfde zekering alleen niet opgelost blijft eruit klappen. Dochter dacht wel iets met de woorden uitlaat te hebben gelezen op het display. Wie weet wat, en waar kan ik het beste beginnen.

Alvast bedankt Groet

Eric

vanderltd

Geplaatst door vanderltd , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 2 maanden geleden

Volgens deze lijst: https://fuse-box.info/peugeot/peugeot-20...
Dit is een 30 amp zekering voor de motor-besturing, inclusief de verwarming van de lambdasondes. de bobine, injectors, luchtmassa meter en nog wat kleppen.

Er kan overal kortsluiting zitten. Dat kan in de bedrading zitten of in een onderdeel.
Zonder gedegen kennis en een elektrisch schema is dat denk ik werk voor een professional.

vanderltd, 2 weken geleden

Probleem gevonden een sensor ( zie foto) hoor morgen precies welke, alleen helaas niet meer nieuw te krijgen! Of toch wel wie weet een adres voor dit soort dingen.

.

harry4203 PRO, 2 weken geleden

carterventilatieverwarming, in principe kun je die stekker hier in nederland wel los laten.

    Oke en kan je ook onderbouwen waarom niet.? - vanderltd, 2 weken geleden

harry4203 PRO, 2 weken geleden

de kans dat het hier zo koud wordt dat het vocht in de carterventilatie bevriest is niet heel groot, zeker als je regelmatig rijd. veel autos voor de nederlandse markt hebben ook geen verwarmingselement. er zijn ook modellen geweest waar het afgekoppeld moest worden omdat ze veel problemen gaven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.