Peugeot 307: zichtbaarheid middendisplay

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: DTW

Kan je iets doen aan de zichtbaarheid van het middendisplay?
Bij het minste licht dat op het display valt kan je het zeer slecht aflezen, het is zo een simpel model met van die oranje letters.
De lampjes zijn allemaal goed, kan je er soms insteken die harder lichten?

Sus11208

Geplaatst door Sus11208 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Volgens mij niet, zijn 1,2 watt lampjes

harry4203 (450) PRO, 17 jaar geleden

je kunt die lampjes wel krijgen in 2, of 2.3watt, maar ik betwijfel of dat je probleem oplost. je kunt wel instellen of je een zwart display hebt met oranje tekst of een oranje display met zwarte tekst. misschien dat dat nog iets uitmaakt.

Treb (0), 17 jaar geleden

Moi,
Als je je lichten aandoet gaat het display toch minder fel branden? Is dit niet te omzeilen? Nu moet ik telkens als ik wil zien hoe laat het is het licht even uitdoen.
Groet,
Bert

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Moet wel mogelijk zijn. Iig bij het klokje van een 406 Phase I kan dat. Met een multimeter kijken welke draad er stroom krijgt als je het licht aan doet. Die vervolgens uit de stekker verwijderen en isoleren. Daarna zou het aanzetten van het licht geen effect meer op de verlichting van het display moeten hebben.

edmar2543 (0) PRO, 17 jaar geleden

Verlichting overdag in laten schakelen bij de Specialist of Dealer, dit moet met een diagnoseapp. gebeuren zoals de Multidiag of PPS

Zodra nu de motor loopt gaan de lampen wel aan maar dimt het display niet! en zodra je de verlichting wel handmatig aanzet (`s avonds) dimt het display alsnog en gaat de dashboardverlichting branden. Diverse keren toegepast en werkt perfect.

Werkt ook super bij auto`s met automatische inschakeling van de dimlichten, dan hoef je de verlichtingschakelaar nooit meer te bedienen aan gezien de dashboardverlichting dan automatisch aangaat als het donker is en overdag bij fel zonlicht zijn alle displays (ook die van de RT3 en RT4) zeer duidelijk zijn af te lezen terwijl het dimlicht gewoon aan is.

Sus11208 (0), 17 jaar geleden

Bij mij blijft de verlichting even hard branden met of zonder de lichten op.
Die displays zijn geen stoef vind ik.

edmar2543 (0) PRO, 17 jaar geleden

We hebben het toch wel over een Peugeot 307???

Andere mogelijkheid je dimschakelaar links op dashboard staat ongeveer uit!

Sus11208 (0), 17 jaar geleden

[quote=edmar2543]We hebben het toch wel over een Peugeot 307???

Andere mogelijkheid je dimschakelaar links op dashboard staat ongeveer uit![/quote]
Ja het is een 307 Braek 2000HDI van 2004.
De display verlichting brand met of zonder lichten even hard, en dimt als je de verlichting van het dashboard minder zet, nu staat hij op maximum sterkte.
De zichtbaarheid is echter slecht bij de minste lichtinval, ik kan er toch slecht een paraplu boven zetten (zou wel helpen).

edmar2543 (0) PRO, 17 jaar geleden

Uit je omschrijving i.v.m. paraplu (werkt alleen de regensensor helaas niet meer) op te maken heb je pack visibilite?? dus regen en licht sensoren?
Misschien dat de lichtsensor defect is, of display heeft het opgegeven, iets anders kan ik zo even niet bedenken.

Normaal gesproken moet de display verlichting bij inschakelen van het dimlicht minder fel gaan branden, door verlichting overdag in te stellen in de BSI zoals boven besproken omzeil je dit probleem.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.