Peugeot 207: Zoemend geluid in versnellingsbak

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4HDI

Dag,

Wanneer je met deze wagen rijdt hoor je wanneer je het koppelingspedaal intrapt ( het geluid is er altijd maar hoor je beter met ingetrapt koppelingspedaal door het minder motorgeluid) een zoemend geluid (lager versnellingsbak denk ik). Wanneer je nu "met ingetrapt kopp pedaal" de wagen uit versnelling haalt valt het geluid weg, je hoort echt dat de toeren van de versnellingsbak wegzakken. Zet je hem in 3de(steeds met ingetrapt pedaal) komt het geluid terug, probeer je tweede komt het harde met hoger toeren terug. Versnellingsbak in neutraal en het valt weer weg.

Ik denk lagers van versnellingsbak, wie helpt eens meedenken. Of weet iemand dat er met deze types nog van deze problemen zijn

Alvast bedankt
Gr Bert

Bert Vandervoort

Geplaatst door Bert Vandervoort (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het motor toerental gerelateerd is dan denk ik aan de prise as. (lagers). Verder gaan de lagers van het dif wel eens stuk maar dat is hier niet het geval.
Eigenlijk zou het ook moeten horen bij stilstaande wagen in neutraal met het koppelingspedaal niet ingetrapt en een hoger motortoerental. Dat zal moelijk worden want dan overstemd de motor het geluid.

PT nieker

Bert Vandervoort (0) PRO, 13 jaar geleden

Alvast bedankt voor de snelle reactie

Het is ook een beetje hoorbaar bij stilstaand voertuig, ik dacht ook aan die lagers

Wat zeg ik tegen de klant, nieuwe versnellingsbak of...

Gr Bert

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Das moeilijk te zeggen. Ik zou de olie eens aftappen an kijken of er veel slijpsel in zit.

harry4203 (465) PRO, 13 jaar geleden

die bakken zijn goed te repareren, in dit geval zoals reeds geopperd, waarschijnlijk met alleen een nieuw prise-as lager.

Bert Vandervoort (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt al voor de reactie,

harry, de lager is deze zelf te vervangen of best versnellingsbak binnen naar revisie bedrijf . Moet de versnellingsbak open gedaan worden voor deze lagers of kan ik er aan als ik de versnellingsbak van de motor demonteer.

Gr Bert

harry4203 (465) PRO, 13 jaar geleden

de bak moet wel uit elkaar, maar als je een beetje ervaring hebt met reparatie van versnellingsbakken is het goed te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum