Peugeot 307: Zoemend/zagend geluid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Sinds enkele dagen maakt de auto een soort zoemend/zagend geluid. Het geluid wordt harder naarmate het toerental toeneemt. Ik heb geluisterd met de motorkap open. Het lijkt weg te komen bij de componenten die worden aangedreven door de multiriem. Het geluid is zowel stationair als rijdend aanwezig. Wie kan mij vertellen wat de oorzaak is van dit geluid.

[yt]https://youtu.be/xXi8RSiezBQ[/yt]

bill_rulez

Geplaatst door bill_rulez (50) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Bekend geluid . Om er zeker van te zijn dat het ook inderdaad van een door de Multi-riem aangedreven onderdeel is , zou u de riem moeten démonteren en nog eens luisteren .
Echter ben ik er wel van overtuigt dat dit veroorzaakt word door één van de span / meelooprollen van deze riem ( komt geregeld voor ) . Zie tekening nummer 5 en 6 .

bill_rulez (50), 5 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Vandaag eindelijk tijd gehad om ermee bezig te gaan. Heb het rechter voorwiel en wielkuip gedemonteerd, riem eraf gehaald en auto gestart. Dit klonk zo:

https://youtu.be/lCW6eNOFhNs

Na inspectie van de poelies lijkt de veroorzaker van het geluid duidelijk: de bovenste poelie waar dus speling op het lager zit. Lager draait ook rond met enige weerstand wanneer je de poelie handmatig beweegt.

Onderdeelnummer 1628 WA (peugeot service box). Onderdeel van Gates, nummer T36085. Bij lokale autoonderdelen zaak €112 ex. Bij de dealer €171,23 ex. Dan toch maar bestellen op internet voor €48 exclusief verzenden.

Zodat ik het onderdeel binnen heb en gemonteerd laat ik nog weten of het zoemende geluid definitief verholpen is.

bill_rulez (50), 5 jaar geleden

Het was dus daadwerkelijk de bovenste poelier waar de multiriem overheen loopt. Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum