Peugeot bOXER 2.5 D 12V DJ5: Zuigerpen losgekomen?

Bouwjaar: 1996

Wagen werd twee weken geleden afgesleept naar garage met gebroken distributieriem.Klepvolgers van 3en 4 cilinder waren gebroken, 6klepvolgers vervangen, nieuwe riem en spanners vervangen motor draait terug perfect.
Gisteren werd de wagen terug naar de garage afgesleept, klant kwam terug van een trip naar Frankrijk en opeens een hels gerinkel in de motor, dacht dat de riem opnieuw was gesprongen en laat de wagen afslepen.Distributie is ok en staat op tijd maar bij verwijderen carter blijkt de zuigerstang van cilinder 3 te zijn losgekomen van de zuiger.Zuigerstang heeft geen speling op krukas en zuiger zit boven in de cilinder.In de carterpan vond ik wel tussen de brokstukken een circlip die volgens mij de zuigerpen moet borgen.
Iemand enig idee wat er gebeurdt kan zijn?Olie en waterpeil waren in orde.

geert3496

Geplaatst door geert3496 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik denk toch dat de motor in eerste instantie met de gebroken riem meer schade aan één van de zuigers heeft opgelopen dan dat van boven af gezien kon worden.Dit was waarschijnlijk niet te voorkomen geweest.Ieder ander had waarschijnlijk ook zo de motor in elkaar laten zitten.

geert3496 (0) PRO, 20 jaar geleden

Dit is ook mijn gedacht en heb dit ook aan de klant zo verteld, deze begreep dit, ja er zijn nog klanten die niet altijd de schuld op de garagehouder willen schuiven en ben nu op zoek naar een ruilmotor.
Heb dit verhaal ook aan de citroendealer verteld waar ik de klepvolgers had besteld, hadden dit nog niet voor gehad alhoewel ze geregeld gesprongen riemen en klepstoters vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.