Peugeot 306: Zwaar geluid, niet uit motor, voor bij 70km p/u of harder

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Enige tijd geleden lekke band gehad. Links voor nieuwe band op moeten laten zetten (helaas had de KwikFit maar 1 van de 4 wielbouten aangedraaid, waren helemaal losgetrild). Sinds daarna, weet niet of er een relatie mee is, maakt de auto een zwaar geluid en trilt veel meer dan vroeger. Trilt echt wel zo hard dat ik denk dat er iets niet goed meer is. Geluid en trilling komt vanaf ongeveer 70 KM/u. Kan niet duiden of het links- of rechtsvoor komt. Als ik de koppeling dan intrap en gas los laat, blijft het geluid, dus dan denk ik dat het niet aan de motor ligt. Iemand zei nl. nog misschien een gaatje in de uitlaat, maar daar gaat de boel toch niet van trillen? Enige wat ik kan bedenken is een wiellager???

Iemand een idee wat ik bijvoorbeel verder kan checken?

georgedb

Geplaatst door georgedb (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

of een band van het huismerk kwikkshit??

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Zet je reservewiel er eens op, als het dan weg is dan weet je dat het aan je wiel; ligt en niet aan de wielophanging of iets dergelijks.

georgedb (0), 16 jaar geleden

[quote=TrafficBandit]Zet je reservewiel er eens op, als het dan weg is dan weet je dat het aan je wiel; ligt en niet aan de wielophanging of iets dergelijks.[/quote]
Uhm, het reservewiel is een homecomertje, denk dat dat niet helpt.

Hoe check ik of de wielophanging verrot is, vind de auto nl. ook een beetje dweilen in de bochten. Er gebeurt niets, maar ik heb de laatste tijd het gevoel dat ik niet te hard een bocht door moet...


En Arie, het is inderdaad de goedkoopste band die KwikFit had, tsja, de beurs is beperkt...

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik ken ze....de huismerkjes van kwikshit......herrrie.....overmatige slijtage...en indd trillen...ze geven niet voor niks een bandenleven lang balanceren gratis bij hun huismerk bandjes..

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Tja slechte banden kunnen dit soort problemen wel veroorzaken maar het lijkt me toch sterk dat je dit soort problemen met een nieuwe band hebt, zelfs als die band niet van de beste kwaliteit is. Wellicht is er bij het verwisselen van de banden een balansloodje van het wiel gestoten, dat zou betekenen dat er een flinke onbalans in het wiel zit. Opnieuw uitbalanceren is redelijk snel gedaan en ook niet zo duur (soms zelfs gratis)

Als het in je wielophanging zit wordt het lastiger. Je kan de auto een keer opkrikken en een paar keer goed aan het wiel sjorren. Als je speling voelt dan is er iets niet in orde. Verder kan je gewoon visueel controleren of de rubbers in de koppelingen er nog goed uitzien. Meer kan ik ook niet bedenken.

Je geeft aan dat je met losse wielen hebt rondgereden. Heeft dit de naaf niet beschadigd ? wellicht zit het wiel door beschadigingen niet meer recht op de naaf. Wat is de staat van de wielbouten, zijn deze beschadigd ?

Ben je al terug geweest naar kwikfit ? Wellicht kunnen die het gratis voor je fixen. (Ik neem aan dat ze wel garantie hebben op dit soort klussen.)

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

probeer maar eens met die thuisbrenger of het geluid weg is..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.