Peugeot 306: Zwakke punten Peugeot 306 2.0i 8v XSI

Bouwjaar: 1994, Motorcode: 2.0i

Mijn broertje wil een 306 XSI kopen.

Waar moeten we opletten, had iets gehoord over de achteras!

Bijvoorbaat bedankt.

jeroenbreuer

Geplaatst door jeroenbreuer (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

indd, achteras.
radiateur wil graag lekke.
voorste draagarm rubbers.
aandrijfassen.
koppeling.
bedrading tussen deur en carresorie.


en verder alle andere dingen die bij een auto van 13 jaar oud voor onkosten kunnen zorgen, zoals: loopt het motortje goed? schakelt ie goed? remt en stuurt ie goed?

jeroenbreuer (0), 16 jaar geleden

Waar ik me het meeste zorgen om maak is die achteras.
Wat kan er mee gebeuren?

Dat de auto oud is dat is me voorkomen duidelijk :D

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

hij gaat piepen, gaat kraken je wielen gaan er scheef onderstaan en als je er mee doorrijdt gaan ze op een gegeven ogenblik aanlopen in je binnenscherm

vaak is deze as nog wel te reviseren... er zijn niet veel die er aan willen beginnen...maar mocht je toch tot aankoop overgaan en je bent aan de beurt met de as..heb ik wel een adres voor je.

je kunt zelf al controleren of je as er aan komt, wiel oprikken en voelen of er speling zit in de as, onderkant wiel trekken, boven kant drukken...voel je zo speling...is de as al aan het slijten..

mcitr. (0), 16 jaar geleden

Ik heb bij een 306 een keer de hele as vervangen. Is minder werk dan het vervangen van de lagers. Moet namelijk weer in elkaar gezet worden met een bepaalde torsiespanning. Op de sloop staan er zat en je kunt 'm goed controleren. Ander puntje is de kachelradiateur. Als die lek is moet het dashboard eruit; het zijn fijn rijdende auto's met een perfecte wegligging (als je as goed is)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum