Pontiac trans sport: gerommel onder de motorkap waarna abs lamp gaat branden...

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.1 v6

Regelmatig heb ik problemen bij het afremmen, ik hoor dan bij bijna stilstand gerommel onder de motorkap en lijkt het dat de wielen willen te gaan blokkeren. Hierna gaat de abs-lamp branden en kan ik normaal remmen zonder problemen. De lamp blijft dan ook branden tot de motor word uitgeschakeld, bij het starten en vervolgens remmen doet het probleem zich weer opnieuw voor.

bertus1255

Geplaatst door bertus1255 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vd Lans (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarchijnlijk hoor je de ABS pomp lopen. Het ABS lampje geeft aan dat er een probleem zit in dit systeem.Laat het ABS uitlezen dat geeft over het algemeen een goede indruk van wat er aan de hand is. Of trek de zekering van de ABS er uit het lampje zal blijven branden maar dan zal het geluid weg zijn. Als het ABS lampje brand dan is het systeem uitgeschakeld maar de auto blijft goed remmen.Een brandend ABS lampje is trouwens wel APK afkeur.

dannymdouma (0), 17 jaar geleden

Deze storing treed op als er een sensor niet goed werkt. het geeft een kloppendgevoel onder de voet en als de abs lamp brand is het weg.
Meestgemakkelijk even laten uitlezen en dan desbetreffende sensor controleren. Messtal zijn het de stekkerverbindingen
groetjes Danny

bertus1255 (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost, was niet nodig om deze storing verder op te lossen. De auto is met hulp van een stel Polen naar de sloop geholpen, wel een goede leer aan over gehouden, probeer schade vrij Polen door te rijden dat bespaard een hoop ellende.....

Groeten

Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.