Pontiac Trans Sport: hoe kan ik bij de krukas sensor komen

Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.8 6cilinder

Hallo allemaaL,
Wij hebben een pontiac transport 3.8 6cilinder uit 1992... We weten dat het de krukas sensor is . Garages waar wij langs geweest zijn hebben weinig tijd en dus besloten omhet zelf te doen. We hebben het rechter voorwiel eraf gehaald en dan zie je een ander soort vliegwiel maar die gaat er niet af.. We hebben bijna alle sites al gehad om te kijken of er mischien een gedetailleerde beschrijving is die ons precies verteld hoe we het klusje kunnen klaren. En welke tools we nodig hebben . Graag jullie reactie hierop we willen er mee op vakantie..gr Tezz

tezztina

Geplaatst door tezztina (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

hier staat iets uitleg, maar zonder brug wordt het een heel gevogel. Auto wil helemaal niet meer lopen? en je wwet zeker dat het de ontstekingsmodule niet is? ook alles eraf gehad en wer ontdaan van oxidatie, grondplaat schoongemaakt, koperen aansluitingen van de grondplaat schoongemaakt, extra massadraad (een beetje een dikke massadraad en niet een draadje voor fietsverlichting) aangelegd vanaf de module\grondplaat? Ik heb zelf de ervaring dat het eigenlijk altijd daar in zit en zelden de krukassensor. (heb zelf ook eens een nieuwe besteld en vlak voor dat ik hem er tussen zou pielen, liep ie toch weer en bleek het in een doorslaande ontstekingsmodule te zitten)
maar probeer maar ff bovenstaande, miss scheelt dat een hoop geklooi.
gr
Peco Power

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als tijdens het starten de toerenteller een teken van leven geeft is de BDP sensor in orde want daar komt het signaal voor de toerenteller toch ook vandaan.

Hans

tezztina (0), 15 jaar geleden

HIJ wordt warm en slaat dan af en verschijnt t lampje van service engine.. we hebben al nieuwe kabels etc erop. motor slaat af tijdens t rijden en start dan direct of na een tijdje weer erg onbetrouwbaar.. Tezz

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

massa van de grondplaat, of de ontstekingsmodule, weet ik wel bijna 100 % zeker!!! in elk geval niet LET OP !!! NIET!!!!!! de krukassensor. (Jammer ik had nog een nieuwe liggen voor aanbiedingsprijs) ;-)

module NIET let op !!!! NIET bij de dealer bestellen, daar kost ie een keer te veel!!! gewoon ff bellen met de 3 grote us parts leveranciers welke het goedkoopst is. (als ik ze ale 3 noem is het geen reclame toch?) www.tyra.nl www.cpusaparts.nl www.catalina.nl (ik weet wel de dealer moet ook leven, maar wat ze daar voor us parts vragen is schandalig, zo'n module kost bij hen iets van 350 euro ex btw,bij de anderen kom je inclusief verzendkosten op de helft uit of minder)

Maar eerst alles goed schoonmaken, dus alle geoxideerde aluminium van de grondplaat afhalen en goed massa eraan, veel kans dat het dan weer over is! kapotte sensor zou gewoon betekenen nooit weer lopen, zo'n ding is goed of stuk da's simpel.

Ik zal hier nog 1 keer uitleggen hoe je de boel loshaalt dan wel waar je moet kijken

Je merkt je bougiekabels, vanaf de bobines, op de bobines staat bij welke cilinder ze horen. zie afbeelding

[img]http://i57.photobucket.com/albums/g201/p...[/img]


je haalt de bobines los, met sleuteltje 5,5 (of dopje natuurlijk ,iets anders past niet behalve engels, iets kleins) dan kom je op de ontstekings module, daar zit aan de voorkant een stekker op, die zit volgens mij vast met 7 (of 8) en dan kan die los, dan krijg je de grondplaat, let maar op hoe verweerd die is. Deze plaat draai je los aan de onderkant! sleutel 13 of 1/2 inch, deze koperen slot boutjs (die vderzonken liggen in de grondplaat) ook goed schoonmaken!! maak nu een extra massakabel aan het blok naar een van deze slotboutjes en zet deze aan de onderkant vast (van de grondplaat, nadat je deze hebt schoongemaakt) zet de boel weer in elkaar, dus module er weer op, bobines er weer op, kabels er weer aan (ff de module stekker insprayen met wat contactspray kan ook geen kwaad) en probeer nu weer. Blijft het probleem nog, dan is het je ontstekingsmodule, waar een printplaat een scheur inzit, wordt ie warm zet ie uit en wil ie niet meer, koelt ie af dan gaat het weer.

suc6,

Peco Power

co 1976 (0) PRO, 15 jaar geleden

En als dat niet werkt haal je de krukas poulie los met een draadgat trekkerset. in de poulie zitten drie gaatjes met daarin (volgens mij NF, geen metrisch dus) schroefdraad, en met behulp van de set trek je hem er dan af. Niet proberen met hamers, bandenlepels, en breekijzers want het is nog vakantie en de garages hebben nu geen tijd om de puinzooi die je dan veroorzaakt te herstellen.
Ben het echter met Peter eens, in 99 van de 100 gevallen zit het in je ontstekingsmodule, en koop dan maar een nieuwe want de slopen zijn op dat gebied nu wel uitverkocht lijkt mij zo.

tezztina (0), 15 jaar geleden

HALLO ALLEMAAL...
We zijn op vakantie geweest met de auto en het was dus wel de krukas sensor en zonder speciaal gereedschap krijg je het niet voor elkaar. Gelukkig heeft uscar garage in de waalhaven in rotterdam ons fantastisch geholpen en ook dit gereedschap geleend. Het kan dus wel zonder brug... Bedankt voor alle info...gr tezz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.