Pontiac Trans Sport: koelvloeistof lek

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.1 se

Ik ben bijna wekelijks met een probleem op het forum, de liefde voor de transsport is groter dan het verstand ;-) Het voordeel is wel dat ik steeds meer leer over de pontiac, dat dan weer wel.


Aan de bijrijderskant is de koelvloeistof in de auto gelopen onder de bekleding. Ik heb de vloeistoftank bijgevuld maar deze is na 1 dag compleet leeg. Tevens beslaan de ramen ineens, ventilatie helpt dan niet om de ramen schoon te krijgen. Hij "blaast" wel gewoon.



Wie weet wat de oorzaak is en wat te doen?

Alvast bedankt!
Groeten , JOhn

johnnypontiac1

Geplaatst door johnnypontiac1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

kachelradiator kapot

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

Dat klinkt niet goed. Is dat te repareren of moet er een nieuwe in? Kun je daar mee doorrijden?

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Je kunt er mee doorrijden maar da's niet verstandig. Eerst even kijken of het niet een kachelslang is die lek is ipv de radiator. Slang=> automaterialenhandel
radiateur van de kachel => sloop.
Is wel een leuk karweitje, 1 tip, weet je zeker dat het de radiateur is, bouw dan eerst die op de sloop eruit, dan heb je een idee hoe het zit nl!

suc6

Peco Power

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

ik heb de bekleding losgehaald aan de bijrijderskant en daar loopt (drupt) de vloeistof in na het uitschakelen van de motor, ik hoor dan ook een soort kokend borrelend geluid. Verder loopt de auto super en koelt de motor ook gewoon goed.

Ik ben geen techneut maar de ontdekkingstocht door mijn pontiac is best verrassend ;-)

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

blaast de kachel wel warme lucht? zo niet, dan kan ie ook nog wel eens verstopt zitten (kachelradiateur) (dit ivm het geborrel)

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

Hij blaast wel warme lucht en uit alle uitgangen van de kachel komt lucht. Ik verbaas mij er over dat de vloeistof de auto binnenkomt , moet ik verder het dashboard ontmantelen om te zien waar het vandaan komt? De slang van de koelvloeistoftank naar de radiateur is niet lek dus daar zit het probleem niet.

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

Of Bar's Leaks gebruiken ? of is dat te makkelijk gedacht nu?

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

zal wel niet gaan werken, maar nooit geschoten altijd mis.
Je maakt echter een (niet ervaringsdeskundige) denkfout.
Als je water (voor het gemak vervang ik het woord koelvloeistof voor water) in het expansievat gooit, loopt het naar de radiateur (voor in de auto, met die chromen dop), dit tot dat deze vol zit. zet het water onder invloed van temp uit, stijgt het nivo in je expansietank (onder druk door je radiateurdop heen gedrukt) is er echter een lek, zal het water ergens anders verdwijnen, aangezien de buiten luchtdruk lager ligt dan de druk van je radiateurdop. wat ik je wou laten checken is het deel vanaf de waterpomp naar de kachelradiateur. deze slangen zijn vaak gaar en gaan dan lekken bij de klemaansluiting. die aansluiting zit bij het schutbord (tegen je dashbord aan zeg maar) en dat zijn de uiteinden van je kachelradiateur (2 koperen buisjes) als het daar lekt, loopt het water via het schutbord naar binnen en daardoor loopt je expansievat dan weer leeg! (en waarschijnlijk ook je radiateur!!!) dus check even die slangen, is wat moeilijk bij te komen maar scheelt een hoop werk en kosten voor niks. als je er een nieuwe kachelradiateur in moet zetten moeten ze sowieso los!!
zal 'ns ff zoeken naaer een link met een plaatje
gr
PecoPower

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

een plaatje is welkom dat maakt het iets makkelijker.. ik zal vanavond s even onder de motorkap duiken.

alvast bedankt voor je moeite..

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

kan zo nergens wat vinden, maar voor 20 euri koop je bij >>>.com een manual met alles erin!! >>> is de bekende internetgroothandel met die dikke poppetjes in een blauw pak.
is ook handig als je eens remblokken wil vernieuwen oid
gr
Peco Power

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

ga naar www.pontiac-trans-sport.com en stel daar je vraag in duits of engels, die hebben er pas echt veel verstand van!
gr
Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.