Pontiac Trans Sport: naar geluid airco pomp Pontiac Transporter 3.8 v6

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.8 v6

Hallo,

Wij hebben laatst een pontiac trans sport gekocht om heen en weer naar Spanje te rijden, totaal 3400 heen en terug. Vrijdag 11-7 vertrekken we maar hij begint wat rare geluiden te maken, dus ik maak me toch een beetje zorgen te maken.

Als de auto koud is en gestart wordt hoor je de kleppen tikken maar na 5 min rijden is dit niet meer hoorbaar. Kan dit ernstig zijn? Of heeft dit te maken met het opwarmen van de olie?

Ook hoor je af en toe een schrapend geluid bij een van de poulies, ik heb op het poulie schema gekeken en volgens mij is het de airco pomp.
De airco werkt niet, is lek en staat leeg, het geluid veranderd niet als je de airco aan of uit zet. Het geluid gaat wel weer vanzelf weg maar dit verschild ook, soms is het na een half uurtje weg maar soms duurt het een halve dag. De airco heb ik al opgegeven, het gaat er mij alleen maar om dat ik heen en terug kom.

Ik hoor graag wat jullie denken van deze geluiden.

Met vriendelijke groet,


Niels

Nelis86

Geplaatst door Nelis86 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

tikken van de kleppen, hoe hoog staat de oliedrukmeter? het zou kunnen dat er verkeerde olie in zit. gewoon ff laten verversen bij de snelfitter,kost een paar tientjes. veel kans dat het tikken dan beter wordt, het kan voor zo'n afstand te rijden in elk geval geen kwaad.
neem ok een paar liter olie mee, je weet niet hoeveel de auto gaat verbruiken op de lange rit en onder invloed van hoge temperaturen.
De aircopomp heeft z'n leven gehad, het lager van de poelie ligt eruit, dit kan heel lang goed gaan maar hij loopteen keer helemaal vast en dan gaat je multiriem er geheid aan met alle ellende van dien. een oplossing is om een kortere multiriem te monteren, buiten de aircopomp om.
Nog 1 tip: ga met deze auto niet met enorme snelheden over de franse tolwegen=> daar kunnen ze niet tegen!!!!!!!! gewoon een 2500tot 3000toeren is genoeg. denk in de bergen om de temperatuurMETER!!! Encheck regelmatig de bakolie!!!!

Dus even bij een handige garagist langs en de motorolie laten verversen en een kortere snaar er om laten leggen, je rechtervoet in bedwang houden (scheelt ook enorm in het verbruik) en goed op de meters letten.

veel plezier op vakantie,

Peco Power

Nelis86 (0), 15 jaar geleden

Peco Power bedankt voor je reactie,

De oliedrukmeter staat net boven het midden dus dat lijkt me prima, maar ik zal er wel even wat nieuwe olie ingooien. Ik had ook nog even naar de pomp gekeken en het lijkt er op dat het koppelingsmechanisme achter de poulie aanloopt. Ik zag ook wat ijzerslijpsel op deze koppeling zitten…

Als het de lagers zijn moet je het schrapende dan niet de hele tijd horen, ik vind het zo vreemd dat je het de ene keer wel hoort en de andere keer niet.

Groeten

Niels

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb het zelf ook al eens gehad, toen kwam ik terug van Oostenrijk met een 3.8 v6 Transsport en die had precies hetzelfde als wat jij omschrijft, ook af en toe rare geluiden en slijpsel achter de poulie. ik heb toen de stekker van de aircopomp getrokken , maar dat maakt niet veel uit, het geluid kwam af en toe toch weer. Ik ben er toen nog wel mee thuis gekomen en heb een andere poulie geplaatst. Het komt eigenlijk omdat de aircopomp zelf is vastgelopen, zo nu en dan loopt de pomp een slag mee om te smeren, de koppeling wordt dan even geactiveerd en dan krijgt het lager dus even een beste dreun omdat er nogal aan getrokken wordt. Er staat ook nogal wat trekspanning op de poulie met die lange multiriem. Misschien dat ze je bij Rooie Ben een andere pomp kunnen plaatsen of een kortere riem kunnen zetten buiten de airco om. Ben je van het probleem af en dat rijdt toch wel wat prettiger!

suc6

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.