Pontiac Trans Sport: Motor eruit geweest, krijg lpg niet meer aangesloten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: v6 3.8

Hallo,
Ik ben een fan en heb zelfs mijn automaatbak gereviseerd en onlangs de motor gereviseerd.
Echter omdat ik ziek ben geweest (niersteen) heb ik onlangs pas de motor weer ingebouwd (1,5jaar later).

Nu wilde de motor niet aanslaan na het inbouwen. Na controle draaide de pomp niet. Ik vermoedde dat dit kwam door een foute aansluiting van de lpg schakel computer, dus ben daar e.e.a. aan het wijzigen geweest.
Dit resulteerde uiteindelijk in een lopende motor, echter......
Bleek ik geen oliedrukmeting (dashboard) te hebben, terwijl deze er wel was tijdens het droogstarten zonder bougies.
Heb ik het schema er op na geslagen en blijkt dat een defecte oliedruksensor veroorzaakt dat de brandstof pomp het niet doet.
Deze zojuist vervangen en inderdaad loopt de pomp (en dus de motor) ook zonder bypass.

Alleen nu weet ik niet meer hoe de lpg schakel kastje moet worden aangesloten.
Ik bedoel dus niet de lpg "O2" module, maar de module waar o.a. het lpg/benzine schakelaar aan zit, en o.a. het contactslotschakelaar. (onder het ruitensproeier reservoir)
Op de O2 module staat "bazuin" en er zit een sticker van Pouls autotechniek op. Deze heb ik natuurlijk gebeld en willen mij helpen als ik naar hen toe kom. Echter moet auto eerst gekeurd worden omdat het voor mij bijna 100km rijden is. En om te keuren moet hij op LPG lopen!

Kan iemand mij aub helpen aan een schema o.i.d.

Vast heel erg bedankt!

Groetjes Tom

Tom11523

Geplaatst door Tom11523 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

schema heeft pouls, zij hebben het tenslotte ook ingebouwd. dus ff laten mailen of opsturen. Ik maak altijd eerst foto's hoe iets zit aangesloten voordat ik ga knippen, maar goed, daar heb jij nu ff niks meer aan. Toch zal het niet zo heel moeilijk zijn, volgens mij heeft je lambda simulator (wat jij noemt o2 computer) 4 draden, een rode, is 12 volt, een zwarte, dat is massa, een witte is 0-5volt signaal en een blauwe, seriele uitgang.
dat zul je dus weer moeten aansluiten, maar bel pouls maandag en laat hen het juiste schema doorsturen, geef ook ff het type van je o2 computer door.

gr

Peco Power

Tom11523 (0), 13 jaar geleden

Hoi Peco,
Hartelijk dank voor jouw reactie.
Ik had echter al gebeld en naar een schema gevraagd. Hadden ze "zo" niet. Ik moet langskomen dan komt het piekfijn in orde. Echter het daarheen rijden is nu een grote angst voor me.
Op de O2 simulator staat Bazuin. Ik ben overigens pas gaan rommelen toen de brandstof pomp niet ging lopen. Bleek uiteindelijk aan de oliedruksensor te liggen!!! Nu heb ik me dus een probleem op de hals.
Ik zal toch nog maar eens bellen met pouls.
Ik laat weten wat de uitslag wordt!!
Groetjes Tom.

Tom11523 (0), 13 jaar geleden

Beste Mercury,

Dankzij jouw aanzet toch nog maar eens met Pouls gebeld.

Ligt geirriteerd wist men toch nog wat papieren met tekeningetjes te faxen!

En wat denk je.......gelukt!!!! Loopt weer op gas (en ook nog op benzine lopen zodra je ervoor kiest ;))

Hartelijk dank!!

Groetjes Tom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.