Pontiac Trans Sport: transmissie of een motorprobleem?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.1

Hoewel ik niet directe angst heb voor een defecte transmissie of motor (beide spare aanwezig) heb ik het volgende probleem bij mijn TS

In koude toestand niets aan de hand na stadsverkeer het volgende probleem:

Bij afremmen begint de motor te bokken en slaat af, starten gaat goed motor loopt redelijk netjes ondanks een iets hoger toerental ivm defecte pakking luchtfilterhuis benzineinjectie (valse lucht).
Motor starten na afslaan geen probleem in D slaat de motor na een korte bok direct af. Lijkt erop of er direct ingekoppeld wordt in een verschnelling die niet goed is.

Situatie lijkt op een normale koppelingsituatie bij een schakelbak met betrekking niet ontkoppelen en de koppeling te snel laten opkomen.

Met veel gas bokt de motor ook om daarna met korte wielspin weg te rijden afremmen tot 20km zie bovenstaand alhoewel het niet permanent zo is.

Wat kan hier het probleem zijn: defecte koppelomvormer? of ligt er ergens wat los?

groet Danny

dannymdouma

Geplaatst door dannymdouma (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Meeste (zo niet alles) wordt wel veroorzaakt door de valse lucht. Dat bokken van je motor kan ook schade toebrengen aan je dure katalysator.
Ik zou de pakking laten vernieuwen.

dannymdouma (0), 13 jaar geleden

De pakking heb ik vandaag verschillende malen uitgesneden, dus zal later deze week vervangen worden.
Nee momenteel ben ik niet op rit met deze TS, had er nog een in de buurt staan in verzekring en wegenbelasting rij alleen nu de km op benzine.

Ga in ieder geval kijken of het probleem dan weg is.

groet Danny

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Danny, dit zal toch wel de bekende solenoid zijn van de lock-up die blijft hangen. de 4t60's hebben daar veel last van.
Testen? je weet zelf wanneer de overdrive het niet meer doet, dus even een stekker los zodat mm lampje brandt, dan starten en proberen. nu goed ?dan de tcm solenoid vervangen. waarschijnlijk probleem opgelost.

gr

Peco Power

dannymdouma (0), 13 jaar geleden

Hmm pakking vernieuwd en nog steeds hetzelfde probleem met beeld valse lucht.
Inlaatspruitstukpakking als ook de gasinlaatspruitstukpakking vernieuwd.
Treedt dit ook op bij evntuele lekke uitaatkompakking?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.