Pontiac Trans Sport: ruitenwissers

Bouwjaar: 1995

Als ik mijn ruitenwissermotor bedien doet hij waar hij zin in heeft. Als ik hem wil laten sproeien doet hij het ook meer niet dan wel maar mijn wissers gaan wel flink lang op en neer. Is het de motor of zit er ergens een relais?

bolle1368

Geplaatst door bolle1368 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jvr (0), 18 jaar geleden

Dag Richard,

Heb eens problemen gehad met de ruitenwissers van mijn Chrysler, daar bleek het een massa te zijn die niet goed aangesloten zat (zat roest tussen de aansluitingen). Ik had bijna alles al vervangen (motortje, relais kastje, zekeringen, stuurhandle al helemaal open gehad, dagen aan het zoeken geweest) zonder resultaat.

Dus kijk eerst na het simpelste! Ik heb een nieuwe draad getrokken direct van het motortje (die dus niet stuk bleek) naar het chassis en probleem heeft zich nooit meer voor gedaan.

Suc6
Jvr.

Driest (0), 18 jaar geleden

Beste Richard,

De sproeier kun je makkelijk testen door het slangetje bij het reservoir los te koppelen. Tevens hoor je het motortje werken. Als er bij het sproeien water uit komt is de slang naar de ruitewissers toe verstopt. Het is overigens normaal dat na het sproeien de ruitewissers zo'n tien keer op en neer gaan.

Succes.

Mark

frank3203 (0) PRO, 18 jaar geleden

meten is weten ,gokken is dokken
massa aansluiting vaak grootste veroorzaker van probleem als de armen niet in ruststand terugkeren
pompje is makkelijk te controleren
gewoon even meten of er 12 volt op komt bij indrukken van sproeier op stekker wat op pompje zit
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.