Pontiac Trans Sport: Zoemende motor

Bouwjaar: 1996

Ik heb een PTS 2.3 1996 benzine/LPG. De motor zoemt of trilt met een lage frequentie gerelateerd aan het toerental. Het werkt zelfs door tot het stuurwiel en het voelt niet echt prettig. Volgens mij moet zo'n motor geruisloos zijn. Kan het trillen worden veroorzaakt door een versleten motor-ophang-rubber of is dat een onzinnige gedachte? Heeft iemand hier ervaring mee?

Janvier

Geplaatst door Janvier (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dannymdouma (0), 18 jaar geleden

is dit alleen tijdens het rijden of ook tijdens stilstand in neutraal/vrij

Janvier (0), 18 jaar geleden

Steeds, dus tijdens het rijden en stationnair ook, alleen bij neutraal/vrij is het uiteraard iets minder omdat dan het toetental gering is. Maar zodra ik gas geef wordt het steeds erger. Het stuur trilt dan mee met de rest.

dannymdouma (0), 18 jaar geleden

Hm daar ik er even van uit ga dat de motor voor de rest prima loopt lijkt het iets van motorrubbers.
Controleer het bovenste rubber in midden van de moto meest makkelijke of de rubbers onder de autto.
Voor dit laatste de auto eigenlijk op de brug hebben. Dit is voor een check bij de garage zou u even kunnen kijken met prijsopgave. In de regel geen probleem Quickfit goed slachtoffer echter niet voor uitvoering.
Let wel dat de motor moet worden gesteund als je een en ander uitwisseld!
Je kunt beter trouwens voor de ts problemen met oplossingen gratis inschrijven op de zeer grote club van TS: www.pontiac-transsport.de

Janvier (0), 18 jaar geleden

Hallo

Aan zulk een eenvoudige oplossing had ik nog niet gedacht. Ik ga dadelijk meteen even naar m'n garage en laat de auto op de brug zetten. Dan kan het deze week nog verholpen worden. Iemand zei me onlangs dat het een Trans Sport kwaal was maar ik was altijd van mening dat zo'n motor nagenoeg geruisloos en trillingvrij zou moeten kunnen lopen. Prettige jaarwisseling en bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.