Pontiac Trans Sport: drie cilinders

Bouwjaar: 1994

Hoi allemaal, ik heb een trans sport 23 16v uit 94 op gas, nu is deze spontaan op drie cilinders gaan lopen en kan de garage waar die nu staat het niet vinden, bougies goed, bobines ok, bedrading goed.
Heeft iemand een idee?

lex6585

Geplaatst door lex6585 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Loopt ie alleen op gas op drie cilinders of ook op benzine?

lex6585 (0), 18 jaar geleden

op gas en benzine, ook als die koud is maakt geen verschil.

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

compressie al gemeten en eventueel cilinderlektest?

lex6585 (0), 18 jaar geleden

de comressie is in alle vier de cilinders ok, dus kleppen goed.
Laatste nieuws vandaag van de garage was dat alle vier de cilinders werken maar de auto zo beroerd loopt en niet op toeren komt, dat het lijkt of dat die op drie cilinders loopt.
Het lampje van het motormanagement brand nu ook constant dus waarschijnlijk een sensor of iets dergelijks kapot.
Wordt er nu wel een beetje moedeloos van.

Janvier (0), 18 jaar geleden

Bij de gasinstallaties die meestal in deze typen Pontiac's werden ingebouwd heeft het inlaatspruitstuk voor elke cylinder een eigen injector. Da's een klein meestal zwart plastic ding van ongeveer 18 euro. Ik weet voor 99,9% zeker dat er een daarvan bij jou kapot is. Als je allevier de bougies er uit draait dan weet je het, want de kapotte injector zit aan die cylinder gekoppeld waarvan de bougie nog nieuw lijkt (is). Als je even nadenkt eigenlijk te simpel voor woorden he? Voor het vervangen moet je wel wat tijd uittrekken want de injector zit nogal ver weggewerkt. Het tankje voor de ruitenwisservloeistof, luchtfilter etc. demonteren. De vier injectors zitten voor het spruitstuk aan de onderkant. In zo'n geval blijft inderdaad het lampje van het motormanagement continue branden. De sensor daarvan is absoluut niet kapot. Je hoeft er niet moedeloos van te worden want je hebt een fijne auto die met veel inzicht en logica is gebouwd. Dat begrijpen veel mensen niet. Rij desnoods even naar een LPG-specialist die weten die injector meteen te vinden en hebben die meestal ook gewoon op voorraad. Het enige wat je als Pontiac Trans Sport te doen staat is op tijd olie verversen en oliefilter vervangen, rustig berijden, bij koude motor weinig toeren. Succes er mee.


hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Als dat zo is van die lekke injector moet ook een sissend geluid horen van het aanzuigen van valse lucht. Als je dan in die richting remmenreiniger spuit moet de motor harder gaan lopen of afslaan.

mark7253 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb ooit gehad dat de verdelerblok boven op de bougies kapot was je ziet dan scheuren net als een gescheurde verdelerkap aan de onderkant is volgens mij bekend probleem want hadden hem toen op vooraad bij daeler

lex6585 (0), 18 jaar geleden

Jongens allemaal alvast hartelijk dank, ik krijg er in ieder geval weer een beetje moed van, en zal maandag gelijk met de garage deze nieuwe opties doornemen en laten uitzoeken.

frank3203 (0) PRO, 18 jaar geleden

nog wat kunnen vinden?
ben benieuwd of het niet ontstekingsmodule is die je parten speelt.
recent kwam auto binnen met net vernieuwd (1 week geleden)bij gm dealer:2 x bobine ,4 x rubberen bougiekappen,kunstof bobine houder .1 week perfect gelopen.toen weer exact zelfde klacht
na wat meetwerk ontstekingsmodule vervangen (zit aan rechterkant onder aluminium afdekplaat boven klepdeksels
probleem opgelost .heeft reeds 5000 km gelopen na vervanging
en geen last meer gehad
ben nu echt benieuwd of dit bij jouw ook zo is

lex6585 (0), 18 jaar geleden

tot op heden nog niets kunnen vinden, heb ook bobines vernieuwd en 2 rubber doppen.
Het apparaat in de garage kan deze auto niet uitlezen, dus nog niets wijzer.
ze hebben bovenstaande ideen allemaal getest, maar helaas zonder succes.
Daar ik deze auto nog niet zo lang heb, wil de garage in ijsselstein waar die gekocht is, het probleem kosteloos oplossen, en wordt hij morgen per auto ambulance opgehaald.
Ik hoop dat ze daar meer succes hebben dan hier.
Als het probleem opgelost is laat ik het weten, zal in ieder geval doorgeven betreft ontstekingsmodule, heb deze inderdaad gezien, en tevens gehoord dat die ook nogal prijzig is(350 Euro)

frank3203 (0) PRO, 18 jaar geleden

nog iets kunnen vinden ?
tip voor garage:
mbt ontstekingsmodule
bel maar even Imex BV 045-5312044
vraag even naar frank

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat zijn eigenlijk de uitlaatgaswaarden?

lex6585 (0), 18 jaar geleden

Tot nu hebben ze het nog niet gevonden, ik heb ze doorgegeven naar deze site te kijken en er hun voordeel mee te doen, maar het duurt nu toch wel erg lang.
naar mijn mening maakt het ontstekingsmoduul de meeste kans, om kapot te zijn, maar ja wie ben ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.