Pontiac Trans Sport: Toerenteller geeft dubbele waarden aan

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.1

Al maanden rij ik met plezier in mijn 3.1 allleen heb ik een storing die een beetje hinderlijk is nl de toerenteller geeft veels te hoge waarden aan.
Bij 120 staat de naald buiten aangegeven gebied op de klok als zijnde een F! race auto.
Gelukkig is dit niet zo in werkelijkheid en is de motor fluisterstil.
Wie kan mij vertellen waar dit eufel eventueel vandaan komt cq ook mogelijk is te verhelpen?
Met vriendelijke groet
Danny

dannymdouma

Geplaatst door dannymdouma (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

danny, wist ik het maar, ik heb hetzelfde probleem met een chrysler daytona, als ie koud is is het goed, maar komt ie op temp, dan is er geen peil meer op te trekken.... ik vermoed een printplaat, dus voor jou is dat een makkie om op te lossen, jij hebt nog donorauto''s zat.

gr

Peco Power

dannymdouma (0), 14 jaar geleden

Hoi Peter,
Ik heb inderdaad donorauto's zat alleen probleem speelt dit bij 3 van de 4 van mijn 3.1's.
Na het uitwisselen van een motor was bij 1 het probleem weg, deze liep te zwalken voor die tijd dus ik heb het idee dat er een sensor of een motorkabeltje deze storing geeft.
Bij geen van mijn 3.8 en mijn 3.4 heb ik dit probleem, wel de gebruikelijke defecte oliedrukzender zodat naald oliedruk gedurende acceleratie loopt te springen.
Op pontiac trans sport forum zijn er verschillende mensen met een 3.1 die hetzelfde probleem hebben dus daar kom ik niet verder mee.
Wordt dit soort dingen vanuit ontsteking normaler wijze gestuurd? Ik heb nog nooit een EU of Jap auto gehad met een toerenteller was tot een paar jaar geleden extra luxe....
Ik kan mijzelf niet voorstellen dat dergelijke info vanuit een PCM wordt gestuurd.


groet Danny

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

ik ga er vanuit dat het uit de module gestuurd wordt, maar ik ga ff vragen en zoeken, miss dat ze er in de states wat op hebben gevonden....

gr

Peter

dannymdouma (0), 14 jaar geleden

Hoi Peter,
Hen een tip gekregen betreffende een stuurdraad vanuit ontsteking die genoemd probleem kan geven.
PCM heb ik reeds uitgewisseld en maakt niet uit.

groet Danny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.