Porsche 996: lawaai/ratel bij koude start van de motor "distributieketting"

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6 cilinder water gekoeld

Elke keer als ik de auto start na dat hij voor een langere tijd stil heeft gestaan, hoor ik een aanzienlijke ratel in de motor, ik denk de distributie/kettingspanner, volgens de specialisten (porsche) is dit normaal, het duurt ongeveer 5 tellen, het gaat mij door merg en been.
Hij heeft 140000 km op de teller staan en is van bouwjaar 1998, is hier wat aan te doen of moet ik mij maar blijven ergeren, oliepijl en druk is volgens de meter goed.

porschegerrit

Geplaatst door porschegerrit (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 996? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

guardian (0), 16 jaar geleden

Hai Gerrit. Ik weet niet of je dit probleem nog hebt, maar het is niet goed. Oke, vaak tikken de klepstoters van een porsche. Je mag ze horen. Het moet niet zo zijn dat ze door de kop naar buiten willen komen zoals jij schrijft.
Porsche heeft hydr.klepstoters en het type 996 heeft ook hydr.spanners, waar op dat moment zoals jij omschrijft geen olie in zit. Zonder verder na te denken vermoed ik dat het ligt aan het terug vloeien van de olie naar het carter. De veroorzaker hiervan is meestal een verkeerd oliefilter. In een org. Porsche filter zit een kogeltje dat zorgt dat de olie blijft waar ie moet zijn. Bij een beurd wordt er nogal een een verkeerd filter gemonteerd. Als het echt vanuit de spanners komet dan is er een spanner lek. Komt vaker voor.

Hoop dat je hier iets aan hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 996 of stel zelf een nieuwe vraag.