Porsche BOXSTER: Leegtrekken accu wellicht door pcm 2.1 radio

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2700, Vermogen (kw): 176

Hallo,

Ik heb een probleem met het leegtrekken van mn accu van mijn boxster 987 uit 2005. soms binnen 4 tot 8 dagen. Dit met een gloednieuwe volledig geladen accu. Na wat meten kwam ik erachter dat de orginele pcm 2.1 radio stroom wegtrekt ook tijdens het volledig uitzetten van het contact en opslot staan van de Auto. Dit is geen minimaal stroompje van een paar honderd mA maar stromen van 8 A. De radio funtioneert verder naar behoren. Het enige wat apart is dat wanneer de auto op slot staat het display van de radio oplicht wanneer je aan de portierklink trekt. ( radio geeft geen weergave maar alleen zie je het lege display van de radio oplichten ) wie zegt dit iets ? Alvast veel dank ! Groeten Jan

jantje5143

Geplaatst door jantje5143 , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

bert boetzkes, 4 jaar geleden

Hallo, lijkt erop dat je CAN-bus niet in slaapstand gaat, zit er toevallig iets gemonteerd in je auto wat niet origineel is? Denk met name aan een dongle die je in je OBD-stekker steekt om bijvoorbeeld je auto uit te kunnen lezen, of om je ritregistratie bij te houden, of er zit een MOST-module (I-pod interface met USB en bluetooth) in die ïnbreekt in je PCM om zo je PCM wat uit te breiden. Het is vreemd dat je PCM oplicht als je de deurklink omhoog doet, ik sluit niet uit dat je PCM defect is, maar met de wetenschap dat deze niet echt veel defect gaan, zou ik toch eerst even je auto doorspitten

sictc2, 4 dagen geleden

ik heb dat gehad met een glasvezel aangestuurde eindversterker die door waterschade (of leeftijd) niet meer uit gaat. opgelost door een schakelaar te plaatsen op de zekering van de eindversterker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche Boxster of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.