Porsche BOXSTER: Overslag cilinder 4 (P304)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 150

Auto kwam binnen met overslag cilinder 4 en 5. Na het vervangen van de bougies bleef alleen overslag clinder 4 over. Als de motor stationair draait loopt deze mooi rond op 6 cilinders, zodra je 1x gas geeft gaat de motor overslaan en blijft cilinder 4 ook stationair overslaan. Heel soms komt de 4e cilinder er weer terug bij als je met lopende motor het storingsgeheugen wist.

Wat hebben we tot nu toe gedaan:

- Alle 6 Bougies vervangen
- Bobine cilinder 4 vervangen
- Laatste 40 cm bedrading van uit de hoofdkabelboom naar injector en bobine cilinder 4 gecontroleerd
- Injector cilinder 4 laten testen, deze was slecht en hebben we vervangen door een nieuwe injector

Henkus360

Geplaatst door Henkus360 (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche Boxster? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

Blijft er eigenlijk heel weinig over. Een luchtlekkage (inlaatspruitstuk) of een mechanisch probleem (compressiemeting uitvoeren).

Henkus360 (0) PRO, 6 jaar geleden

Inlaat is er af geweest en de inlaat pakkingen zijn vervangen. Compressie hebben nog niet gemeten omdat onze compressie meter niet past, maar dat verklaart niet dat de auto gewoon goed stationair loopt en pas na het oppakken van het gas slecht gaat lopen.

Ik kan bij een mechanisch defect ook niet verklaren dat soms na het wissen van het storingsgeheugen bij lopende motor deze gewoon gelijk weer goed gaat lopen.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 6 jaar geleden

Dat hij weer meedoet na wissen komt omdat de ECU de injector uitschakelt bij overslag om de kat te beschermen. Even compressie meten lijkt me.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Henkus360 (0) PRO, 6 jaar geleden

De compressie hebben we afgelopen vrijdag gemeten en die is in orde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche Boxster of stel zelf een nieuwe vraag.