Porsche 944: maand stil gestaan nu niet meer starten

Bouwjaar: 1985

Hallo, ik zit met het volgende probleem:

het betreft hier een 944 type 2 (automaat), na de auto verkocht te hebben zou ik de auto een afleverings beurt geven, toen de auto gewoon naar binnengereden, gestart met hulpaccu, auto liep even op 3 cilinders, daarna goed. Ik zou de bougies gaan vervangen en de accu, dus accu eraf poosje geen tijd meer voor gehad en nou een paar dagen terug weer hervat maar nu wil de auto niet meer lopen, hij krijgt wel brandstof maar geen vonk. heb me laten vertellen dat de bobine op beide aansluitpunten spanning moet hebben, en dat was ook het geval, maar als er gestart wordt zou een aansluitpunt massa worden waardoor er een vonk wordt gecreëerd, dit doet hij dus niet. Heb DME relais reeds vervangen, rotor ook die zag er niet zo mooi uit, maar hij loopt nog steeds niet, probleem is dus dat de bobine geen aansturing krijgt maar waar ligt dit aan? bdp sensor? computer? En hoe kan ik dit controleren en eventueel repareren? Hopelijk kan iemand mij helpen!

Alvast bedankt, mvg. Pieter Woudstra

pieterwoudstra

Geplaatst door pieterwoudstra (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 944? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Op http://www.porscheteam.nl/werkplaats/ind...
kun je werkplaatshandboeken vinden. Testmethode voor BDP staat daar in. Succes.

pieterwoudstra (0), 18 jaar geleden

Oke bedankt, zal even kijken of ik er zo uit kan komen.

sabatie (0), 15 jaar geleden

precies het zelfde probleem met mijn 944 84 gehad oplossing volg de groene draad van de bobine tot aan de computer!! trek alle koppelingen uit elkaar en kijk voor korosie. bij de koppeling helemaal boven aan zit nog een stekkerje met 5 of 6 draden dacht ik (plat ) bij mij lag het daar aan toen starde hij ineens

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Probeer eens gewoon met aanslepen, een slechte bdp sensor zal met een (te)zwakke accu te weinig info naar de computer geven en niet willen aanslaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 944 of stel zelf een nieuwe vraag.