Porsche 914: PLAATS VAN DE BENZINEPOMP 914 2.0 L van rond 1970

Bouwjaar: 1970, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 INJ

Probleempje,
ik heb vandag een 914 met 4 cilinder 2.0 L motor (kever) type binnen gekregen,
ik heb hiervan een 20 jaar geleden er een paar in onderhoud gehad,maar deze is een ex amerikaans type met bosch inspuiting
Zoals gewoonlijk is hij reeds door verschillende handen gegaan en men krijgt hem niet aan het lopen,nu de is de oorzaak vrij simpel er komt gewoon geen druk op het systeem dus ook geen benzine ,dus logiserwijze eerst maar even de pomp gezocht ,maar die kan ik onmogelijk vinden,
de leidingen vertrekken onderaan de tank ,lopen door de middenbalk en gaan dan via de rechterzijde door de metalen plaat en zijn dan op de injectoren aangesloten.
de systeemdrukregelaar is links achter op de andere rij geplaatst. een stekker voor de aansluiting v/d pompheb ik ook niet gevonden.
Ik heb nog een pomp van een zelfde europees type liggen maar deze heeft 3 pijpjes ,de systeemdruk word bij deze direkt op de pomp geregeld,mogelijk omdat deze een amerikaans model is en er kontrole lampjes voor katalysator en egr op het daschboard te vinden zijn, (reeds in die jaren) maar op de motor blijkbaar alles verwijderd is vermoed ik dat men domweg geen pomp meer geplaats heeft bij 1 of andere revisie !!!!
Nu is een elektrische benzinepomp geen probleem ,dit systeem werkt ongeveer met 2,5 tot 3 bar en bruikbare pompen vind je onder het oude type escort 1600 Inj ,205 gti enz
Niks wijst er op dat de pomp in die jaren reds in de tank zou gemoneerd zijn,heeft iemand enig idee waar ze normaal hoort te zitten ?
Het zou mij kunnen helpen met de voedingsdraden te vinden en hierdoor wat tijd te sparen
alvast bedankt
peter

MAXIM

Geplaatst door MAXIM (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 914? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MAXIM (0) PRO, 16 jaar geleden

zit rechts onder de benzinetank
door de rommel in de koffer kon ik het zwarte plaatje niet zien
is ongeveer 12 cm en zit in de wand ter hoogte van het stuur,in de voorste kofferbak
peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 914 of stel zelf een nieuwe vraag.