Renault Scenic II: 12V aansluiting centraal opbergvak

Bouwjaar: 2003

Is het eenvoudig om deze 12V aansluiting om te bouwen naar een 12V aansluiting met constante spanning? Nu 'loopt' ie over het contact en dat vind ik toch vrij vervelend, daar ik er een dvd-speler op aangesloten heb voor de kinderen achterin, en deze dus elke keer uitgaat als men de motor stopt, op bijv. een parkeerplaats, tankstation ed.

erik2855

Geplaatst door erik2855 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Safrane10698 (0), 20 jaar geleden

Als de dvd speler niet teveel stroom verbruikt kan je hem ook aansluiten op de continu spanning van de radio.
Mocht ie nou veel verbruiken of je wilt de 12v aansluiting zwaar kunnen belasten moet je vanuit het zekeringskastje een nieuwe draad trekken, of de gsm voorbereiding gebuiken (die is bij mij 7amp).
Succes

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

Het is niet eenvoudig; 1e De bedrading moet verantwoord worden aangelegd omdat de middenconsole heen en weer kan schuiven 2e Waar haal je de permanente + vandaan? De "zekeringkast" is moeilijk bereikbaar en achter de radio is ook lastig als je een frontcd-wisselaar hebt. De gsm aansluiting is geen optie!

Mijn advies: wil je nu alsnog een permanente voeding, laat het doen door de dealer!

2-fast-reanult (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon by de zekeringkast en dukke constand + opzoeke, kleinstukje blood legge en een draad van 2,5 mm dik er omheen wikkelen en solderen en naar het punt toe trekken. meschien ook handig om er een zekering tusse te doen van 20 of 25 a, maar makkelyker is t om naar de dealer te gaan. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.