Renault Megane: 1.5dci geen vermogen onder 3500rpm

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Hallo,

Sinds kort problemen met mijn megane II 1.5dci (2004 met 130.000Km)waarbij na ongeveer 20 minuten rijden heb ik bijna geen vermogen meer. Indien ik in een lagere versnelling plankgas geef en het toerental langzaam tot de 3500 toeren krijg komt het vermogen wel beschikbaar. Als ik de auto stilzet en opnieuw start is de klacht niet weg. Als ik de auto na de rit even stilzet (15 min) is de klacht sneller dan de eerdere 20 minuten aanwezig.
De EGR klep is schoongemaakt. Volgende actie wordt het controleren of de KAT niet verstopt zit en het reinigen van het inlaat deel.

Nadat de EGR klep was schoongemaakt is de klacht 2 keer opgetreden toen 4 dagen niet en nu weer wel. Wordt er langzaam helemaal gek van.



André

Megane II

Geplaatst door Megane II (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Megane II (0), 14 jaar geleden

update

Inlaat zat vol roet aanslag en andere bagger en moet worden gedemonteerd om schoon te maken. Na motormagmentmelding EGR klep vervangen en de klacht blijft weg.

Bedankt voor de steun (0 reakties). :((((

André

sgm (0), 14 jaar geleden

Had je een betaald servicecontract voor het forum dan? Je verwachting ligt wel erg hoog.

Laat de auto ook goed controleren nu alles schoon is gemaakt. Het kan zijn dat de auto extreem veel roet heeft geproduceerd door een defect. Problemen met lekkende injectoren komen voor bij deze motoren. Nu checken kan je later veel geld besparen.

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Ik zie nergens een vraag staan in je openingspost, wel de aankondiging dat je de KAT en de inlaat gaat controleren.
Ik kan mij dus voorstellen dat de lezers gewoon wachten op de uitslag van die acties en pas als dat niets uithaalt, reageren.
In je post staan ook geen kennelijke fouten die oproepen tot reacties.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.