Renault Megane: distributie megane 1600 16v k4m

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16v

hoi

ik heb hier een megane 1600 16v staan waar de distributie van geknapt was nu zit de nieuwe kop en dergelijke erop maar heb ik de volgende vraag
ik heb het speciale gereedschap voor de nokken as en krukas alleen de drijfstangwang loopt op verschillende momenten tegen de speciale pen aan hoe kom ik er achter wanneer ik precies op het goede gedeelte zit is dat het bovenste dode punt?
ook bij de nokken assen zitten de gleuven niet in het midden moeten deze onder of boven het middelpunt zitten?

mvg

franseautomonteur

Geplaatst door franseautomonteur PRO , lid sinds 17 jaar geleden

4 Reacties

MadMax66 PRO, 11 jaar geleden

Hey,
even bougies eruit, schroevendraaier erin en zuiger 1 of 4 in de hoogste stand zetten.
net even voor de hoogste stand van de zuiger blokkeerpen erin draaien, dan loopt ie vast op het bdp.
doppen aan de versnellingsbakkant uit de kop halen, dan moeten de gleuven in de nokkenassen horizontaal staan, zodat je het nokkenasblokkeergereedschap er redelijk makkelijk in kan schuiven.
let hier even goed op, want volgens mij staan de gleuven achterin de nokkenassen uit het midden vandaan, dus zorg dat het blokkeergereedschap er makkelijk ``inglijdt``.

succes Paul

timhoeks PRO, 11 jaar geleden

en de krukas is spieloos he! kun je niet vaak genoeg zeggen. bdp is met de uitsparing in de as naar boven, maar zoals hierboven beschreven is ook prima. dan maakt het verder niet uit of de streepjes in de nokkenassen naar onder uit het midden of naar boven uit het midden staan. en vervang ook gelijk de waterpomp.

franseautomonteur PRO, 11 jaar geleden

oke prima heb inderdaad de bougie er al uit en waterpomp vervangen wou alleen even zeker weten dat ik het goede deel van de drijfstang tegen de pen aan had lopen als ik onderste poelie er weer moervast aanzet heb ik weinig zin om hem weer los te halen.

ik meld het even als het geluk is tot nu toe bedankt voor de reacties

mvg

franseautomonteur PRO, 11 jaar geleden

het is gelukt inderdaad de gleuf die in de krukas zit omhoog en net voor dode punt van cilinder 1 en 4 de blokeerstift erin doen

bedankt voor reacties

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.