Renault Laguna: 1.9 DTi start slecht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DTi

heb hier een laguna staan die zeer slecht aanslaat. bij elke startpoging warm of koud gaat na een aantal omwentelingen het lampje van het brandstofsysteem branden. als de motor niet binnen dat aantal omwentelingen aanslaat gaat hij het ook niet meer doen en moet je opnieuw starten. en dat dan tot wel tien keer toe. maar als hij dan aanslaat loopt hij als een zonnetje en presteert ook gewoon goed. met mijn obd tester komen er geen foutmeldingen naar voren en lijkt alles normaal. wat is hier nu aan de hand?
bvd jeroen

june

Geplaatst door june (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

EOBD/OBD2 werkt hier niet. Dat is voor diesel personenauto's pas vanaf 2004 vereist.
Uitlezen met dealer apparatuur of after market scanner met Renault ondersteuning.

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

bdp zender vuil of misschien startmotor geeft stoorring op bdp

june (0), 12 jaar geleden

als de startmotor stoort op de bdp-sensor, hoe verhelp ik dat storen dan? door te isoleren of gewoon om te leggen? het typische is dat als je hem een zetje geeft hij binnen 2 meter aanslaat, zowel warm als koud. ik heb het afgelopen weekend de bdp-sensor ook vervangen voor een nieuwe, maar dat hielp in ieder geval niks. ik laat hem van de week nog eens uitlezen en dan hoop ik de oorzaak boven water te krijgen.

jeffrey2309 (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat betreft lucht in het brandstofsysteem?

Verstuivers die slecht zijn?

Hogedruk pomp die weigert.

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

startmotor vervangen deze stoort op bdp is een schrijven bij renault bekend

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=willyvan]is een schrijven bij renault bekend[/quote]
vertel,vertel....

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=willyvan]startmotor vervangen deze stoort op bdp is een schrijven bij renault bekend[/quote]
vertel eens? BDP sensor en STEKKER zijn een schrijven van, deze ken ik niet

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

ik kan niet kijken in actis maar zoek en vindt andere startmotor monteren en start weer perfect vooral bij oude dti bouwjaar 1999 ongeveer ,heb er al gehad waar ze volgens dealer andere motor moesten monteren kon je ook alleen aanduwen liep ie andere startmotor erop en was weer perfect

june (0), 12 jaar geleden

ik vind het wel vreemd. auto functioneert 12 jaar zonder problemen en dan ineens is het over. maar goed, gaan we een nieuwe startmotor bestellen. 2de handse vertrouw ik dan ook niet zonder meer. in ieder geval bedankt voor de tip en u hoort nog van ons.

june (0), 12 jaar geleden

en jeffrey, ik had het verder niet vermeld maar er waren geen luchtbellen in de leidingen waarneembaar en de druk of slechte verstuivers zou gekunt hebben ware het niet dat de auto bij aanduwen binnen een enkele meter aanslaat en dan nog geen pluimpje of hikje laat horen of zien.

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

wel via renault ruil of ander goed merk anders kan het fout gaan

jeffrey2309 (0) PRO, 12 jaar geleden

Uiteraard is een auto aanslepen heel wat anders als een auto met de startmotor starten.

Als je een auto niet ontlucht krijgt willen ze ook wel eens een auto aanslepen vervolgens loopt de auto doordat het toerental van de motor flink hoger wordt als wat de startmotor voor mekaar krijgt.

Ik hoor graag of je probleem verholpen is met een nieuwe startmotor.

Groetjes

june (0), 12 jaar geleden

ik heb eerst nog eens geprobeerd of ik de bdp-sensor kon isoleren of zo maar dat hielp niks. ik heb er vandaag een nieuwe startmotor ingebouwd en alles is ok nu. nu hoor ik ook het verschil met de oude startmotor. het lijkt op het probleem wat VW tdi-motoren ook wel eens hebben met de startmotor. maar ja, achteraf is alles simpel en makkelijk.
hierbij wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar reacties en tips en tot de volgende keer.
mvgr jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.