Renault Laguna: 2.2DCi rookt enorm bij optrekken. Intercooler net nieuw.

Bouwjaar: 2002

Vandaag mijn intercooler vervangen van mijn 2.2DCi Laguna. Turbo is mooi stil geworden en hij trekt supergoed op nu.

Alleen als ik optrek dan is de hele snelweg vol met donkerblauwe/zwarte rook. Niet normaal meer. Luchtfilter is niet olieachtig en verder normaal rijgedrag.

Wie weet wat er aan de hand is ?!

EGR ? Verstuivers ? Turbo stuk ?

comello

Geplaatst door comello (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Vervuiling van de uitlaat, veroorzaakt door de lekke intercooler. Het roken verdwijnt straks wel weer.

comello (0), 18 jaar geleden

Dan kijk ik het nog even een weekje aan. Ik neem aan dat de uitlaat dan wel helemaal leeg moet zijn (+/- 500 km)

comello (0), 18 jaar geleden

Laguna 2.2dci is nu wel heel erg aan het [b]roken[/b] geslagen. Hij trekt nog supergoed na de nieuwe intercooler maar het roken lijkt me zorgelijk...
Als mijn turbo stuk is, rookt de auto dan ook ? De intercooler is nog maar 4 maanden oud, lijkt me niet stuk. Donkere rookpluimen bij optrekken, klein beetje constant bij normaal rijden. Turbo fluit gelijk als de gemiddelde golf [b]TDI[/b] geen enorm lawaai. Olieverbuikt de auto nauwelijks.

(Kom net uit de bergen in Duitsland en de Laguna had nergens moeite mee. 12% Hellingen waren als een speer te nemen ;-) )

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Is de auto gechiptuned?

Een mogelijkheid is dat de de inlaatluchtverdeler (klep in inlaatspruitstuk)defect is maar dan de trekt de motor onderin niet goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.