Renault Laguna: dimlicht gaat altijd aan.

Bouwjaar: 2001

De verlichting (dimlicht)blijft branden zit er soms een sensor die zorgt dat deze automatisch aan gaat ? Type Privilege 19dci en zo ja waar?Tevens word de druk van de achterbanden niet weer gegeven of hoort dit bij dit model?Er zijn verledenweek bij aflevering andere banden onder gezet en een nieuw instrumentarium ingezet ivm het omspringen van de cruise controle naar mijl per hour.Voorts een heerlijke auto.

jack.klerk

Geplaatst door jack.klerk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Gangsta3454 (0), 18 jaar geleden

dit is meestal een probleem met de zekeringen, zover ik weet staat Renault hier bekend om!

jack.klerk (0), 18 jaar geleden

Komt dit door vocht of een slechte verbinding?
De auto verkeerd in nieuwstaat Bijna 48000km wel buiten gestaan.
En moet de kast opnieuw afgekit worden?
Ik zal morgen wel even zoeken en meld het wel bedankt voor de tip.Nog suggesties voor het aflezen van de druk in de achterbanden?

Walter11898 (0), 18 jaar geleden

Jack, de sensoren in de ventielen moeten correct aangesloten zijn op de oorspronkelijke plaats. Als je het reservewiel plaatst of je verwisselt wielen (kruisen zoals men vroeger deed) dan werkt het systeem al niet meer. Natuurlijk kunnen de zendertjes zelf ook defect zijn. Effe laten checken denk ik...
Er zit ergens in een deurstijl een sticker waarop de plaats staat aangeduid waar welke kleur thuis hoort. Normaal vind je de kleuren zelf terug op het wielventiel.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

gaan de lampen branden als de auto gestart word of moet je ze zelf aanzetten?ook al kruis je de wielen dan werkt het nog steeds alleen geeft die een lege band dan op de verkeerde plaaats aan als een ventiel niet gezien wordt door bv montage van reserve wiel zal het ventiel weer gezien worden na een +-20 km rijden jekunt ze ook laten activeren bij de (dealer)of garage met de juiste apperatuur en laten kijken of er een fout code is

jack.klerk (0), 18 jaar geleden

De lampen gaan branden zodra de kaart er totaal in zit en de computer alles heeft nagekeken.Dus wel contact maar nog niet gestart.De zekering kast al nagekeken en de sensor bij de binnenspiegel al los gehad maar geen resultaat.
Ik zal morgen nog even naar de kleuren van de ventielen kijken.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

dimlicht :dan staat ie waarschijnlijk ingesteld als zijnde auto met dag licht dit is met de clip uit te schakelen als je dit niet zo wil

jack.klerk (0), 18 jaar geleden

Wat bedoel je met clip abc ik ben maar een eenvoudige vliegtuigmotor monteur en hiervoor had ik een honda en een motorfiets.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Clip is het diagnoseapparaat van de dealer.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

en van mij

jack.klerk (0), 18 jaar geleden

Lekker is dat dus met andere woorden je kan bijna niets meer zelf.Alleen nog naar de dealer brengen met een zak geld.Dat is ook niet leuk zelf doen is veel leuker en kost vaak minder.
Heeft abc nog een broer met def toevallig?
Bij de klm?
Kleurcodering van de wielen gevonden maar zie niets aan de ventielen ook niet als ik het dopje er af draai.
Ik heb maar een afspraak gemaakt (zucht) bij de dealer.Het valt toch nog onder garantie maar ik doe het liever zelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.