Renault Laguna: 3-knops (keyless entry) sleutel kaart Laguna GT 2002 gerepareerd

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Nu eens niet een vraag maar een antwoord.

De sleutelloze instap (keyless entry) kaart van mijn 2002 Lguna GT deed al een tijd niet meer wat hij moest doen, namelijk vanzelf opengaan bij aanraken, opentrekken portiergrepen en vanzelf sluiten van portieren na weglopen van auto (met kaart op zak!) De kaart rammelde de laatste tijd wel.

Ik had op Duits forum www.laguna2.de/forum gelezen dat dat een oplaadbare accu zou zijn in de kaart. Dit naast de batterij die je ziet als je het sleuteltje uit de houder haalt. Ik heb gedaan wat op die site stond en hopelijk mijn kaart een (ver)nieuw(d) leven gegeven.

Wat heb ik gedaan?

Batterijtje en sleuteltje uit kaart gehaald. Scherp lang Stanleymes gepakt en de kaart op de naad opengesneden. Beetje bij beetje ging de kaart open. Naarmate je meer los hebt gesneden kun je de binnenkant beter zien. Na anderhalf uur!! zéér voorzichtig en toch doortastend snijden had ik de kaart helemaal los!!

Let op dat je je niet snijdt!! Ik aanvaard natuurlijk geen enkele aansprakelijkheid voor de hier beschreven handelingen en iemand doet dit geheel op eigen risico!!!!!!!!

Inderdaad, er zat nog een batterij (oplaadbare accu) in de kaart en inderdaad beide pootjes waren afgebroken. Waarschijnlijk kunnen deze kaarten slecht tegen vallen. Opvallend was dat de accu los met wat ondersteuning in de kaart zat en nog te bewegen was. Ik heb eerst de spanning van de accu gemeten. +/- 3 volt. Komt overeen met de Duitse waardes. Accu was dus nog goed. Ik heb de pootjes weer netjes gesoldeerd. Daarna heb ik het kaartje zonder behuizing uitgeprobeerd. En ja hoor, alles deed het weer.

Daarna heb ik de accu met Bison-kit ingesmeerd en alle snijpunten idem.
Met veel gevoel heb ik de kaart gesloten en een warme nacht lang gelijkmatig met een gewicht van +/- 30 kg (poot van grote zware keukentafel) belast. Vanochtend de kaart geprobeerd. Deed het nog steeds. Vanavond ook nog. Prognose is goed. Ik houd de patiënt goed in de gaten. Zeker voor vallen zal ik haar behoeden.

Besparing: 200 euro??

Patrick Bour

pjmbour

Geplaatst door pjmbour (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hopen dat ie blijft werken, dan heb je jezelf een boel geld bespaart.

Denk om de scherpe hobby messen.....;)

Cor

ejnn (0), 17 jaar geleden

staat ook op dit forum beschreven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.