Renault Laguna : Aandrijf assen

Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000

Beste,

Laguna III Estate 2.0dci automaat 2008.

Volgende vraag. Ik heb na 3 ton mijn auto verlaagd met andere veren. Echter zoals te verwachten last van trillende aandrijf as met gevolg cuppende voor wielen. De auto gaat woensdag uitgelijnd worden.

Nu wilde ik de trilling ook uit de auto hebben, deze is namelijk zo erg dat de kinderstoeltjes staan te schudden in de auto. Maar is het dan voldoende om de homokineten met een reparatie set (foto) te vervangen of zit het probleem ook in de 2e koppeling nabij de versnellingsbak en moet dus de gehele as vervangen worden? En is de 2e koppeling nabij de bak een kruiskoppeling of is dit ook zo'n 3 poot in 3 sleuven?

Het scheelt namelijk behoorlijk in de kosten en de arbeid.

Safrane10698

Geplaatst door Safrane10698 , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

corvanjaarsveld PRO, 2 jaar geleden

Door het verlagen hebben vooral de binnenste koppelingen een anderestand gekregen. die koppelingen moeten nu een grotere hoek maken, waardoor steeds het oude einde van sleuf gepasseerd moet worden. hierdoor knikt de koppeling. Als het mogelijk is is het vervangen van de binnenste koppelingen voldoende. Door het verlagen doet hetzelfde effect zich ook voor in de fusee en stuurkogels. De Silentblocs in de wieldraagarmen krijgen vanaf nu ongelooflijk over hun donder. Die zijn binnen de korste keren defect. De vulcanisering zal los gaan laten.
Leuk gezicht dat verlagen, maar funest voor de auto.

Safrane10698, 2 jaar geleden

Oke dus als ik goed begrijp is enkel het vervangen van de homokineet tegen de fusee aan niet voldoende om de trilling te verwijderen.

Dan is het niet anders en zal ik de assen maar compleet vervangen.

Had niet gedacht dat het verlagen zoveel invloed had op de assen juist omdat ze gemaakt zijn om beweging op te vangen.

Safrane10698, 2 jaar geleden

Nou oorzaak achterhaald.

Ik hebbde auto uit laten lijnen. Daaruit bleek dat de auto goed afgesteld was ondanks de afwijking naar rechts. Na banden wisselen links rechts reed de auto weer totaal anders. Daarop 4 nieuwe banden eronder gezet. Nu was de afwijking naar rechts weg. Maar het uitstappen naar links bij ribbels in wegdek en trillen bleven. Dus gekozen om de achterasrubbers te vervangen. Tijdens het vervangen hiervan zag ik dat de rechter achterschokdemper totaal geen werking meer had. Was meer een schuiftrompet. Dus deze ook vervangen en nu is de trilling weg het uitstappen en de afwijking naar rechts. Oorzaak was dus verzameling van meerdere dingen. Maar wel opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.