Renault LAGUNA: achter ruiten wisser

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 88

Beste Reault kenners,
Van mijn Laguna Grand Tour 1,8-16v uit 2015 met gedeeld achterraam van de achterklep werkt de achterraam wisser niet meer. Ik heb een andere wisser unit op een sloperij gekocht. Blijkt bij direct 12 V. aansluiten dat mijn oude wisser unit ook nog goed is. De aansluitstekker van de wisselunit heeft 3 aansluitpennen. Bij meting en de schakelaar bij het stuurwiel op wisser aan stand zetten met draaiende motor staat er op de middelste aansluitpen van de wisser-aansluitstekker( nr. 2 ) 12 V. spanning. Op aansluitpennen 1 en 3 staat geen spanning.. De 30 A zekering is in orde. De soepele kabeltje bij het scharnierpunt van de achterruit is visueel in orde. Ik heb nog niet gekeken naar de schakelaar bij het stuurwiel. Ik heb nog geen idee hoe bijv. de intervalschakeling werkt ( via de boordcomputer ?). Ik heb in het handboek van Haynes wel het schakelschema gezien maar is mij niet geheel duidelijk.
Heeft iemand nog een suggestie, dan zou ik die graag vernemen.
Bij voorbaat dank.

Fred3340

Geplaatst door Fred3340 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 5 jaar geleden

Met grote mate van zekerheid zit de fout in een gebroken draad in de draadboom in de overgang van achterklep naar dak. Waarschijnlijk vind je de gebroken draad/draden als je kleur voor kleur doormeet tussen dak en achterklep. En vervolgens e.e.a. repareren ...

kaleido 1 (1620) PRO, 5 jaar geleden

De isolatie is vaak nog in orde, maar inwendig is de kern gebroken , trek er maar aan 1 voor 1 , bij draadbreuk wordt de isolatie een trekdrop , rekt dus uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.