Renault 0: aandrijfas hoes

Mijn versnellingsbak lekt olie bij de aandrijfas vandaan. Nu is mijn vraag zit er een keering in de bak of is het bij deze auto de hoes die je moet vernieuwen en kan ik de aandrijfas zo uit de bak trekken als ik de drie bouten van de hoes los gemaakt heeft? Ik kan nergen beschrijving vinden voor deze montage of weten jullie waar ik dat kan vinden.

opelmini

Geplaatst door opelmini (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

wat voor renault bj. type

opelmini (0), 15 jaar geleden

Het is een Renault scenic 2.0 bouwjaar 2001

AS1 (115), 15 jaar geleden

Als de hoes op de bak zit geschroefd, dan zit er een tripodekoppeling aan de as met een lager in de hoes. De bakolie smeert dan dat lager.
Dan kun je inderdaad bouten los maken en trek je de as er zo uit.
Je moet dan de tripode losslaan van de as om de hoes te vervangen. Of je plaats een universele hoes mbv een hoesspreider.
Tip: tape om de tripode heen doen tijdens losslaan anders komen er heel veel kleine cilindertjes van de tripode op de grond te liggen. :-)

opelmini (0), 15 jaar geleden

Moet ik de hoes over de as hen persen en heb je daar speciaal gereedschap voor nodig?

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

je pakt er de as onderuit dan zie je drie ronde kogels daaromheen plak je wat schilderstape dus om alle drie zodat de bollen er niet afvallen dan houd je de as ondersteboven en laat alle olie uit de hoes lopen dan zet je hem in de werkbank meestal zit dan boven op de as een circlip die verwijder je dan trek je zo de kop met die drie bollen eraf of even lichtjes met een hamer van onderuit eraf tikken of poulietrekkertje gebruiken dan pak je zo het hele gebeuren met hoes en al eraf dan de klem van de hoes verwijderen en de hoes verwijderen en nieuwe erop monteren het hele spul zoals je het ook gedemonteerd hebt en versnellingsbak bijvullen

AS1 (115), 15 jaar geleden

[quote=robby10030]trek je zo de kop met die drie bollen eraf[/quote]
die zit geklemd op de as (conisch) en trek je niet even met de hand los. Dus gereedschap of geweld zal er aan te pas moeten komen.

AS1 (115), 15 jaar geleden

[quote=opelmini]Moet ik de hoes over de as hen persen en heb je daar speciaal gereedschap voor nodig?[/quote]
Dat is gezegd: Je moet dan de tripode losslaan van de as om de hoes te vervangen. Of je plaats een universele hoes mbv een hoesspreider.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

is mogelijk dat deze anders gemonteerd zit ,ik heb meerdere malen zo'n type hoes vervangen bij fiat e.d maar het kan zijn dat deze kop hier anders gemonteerd is,diegene die ik vervangen heb zat altijd een circlip die je verwijderd en dan trok je de kop er zo af,maar hoe zet je die kop er weer op dan???

AS1 (115), 15 jaar geleden

[quote=robby10030]is mogelijk dat deze anders gemonteerd zit ,ik heb meerdere malen zo'n type hoes vervangen bij fiat e.d maar het kan zijn dat deze kop hier anders gemonteerd is,diegene die ik vervangen heb zat altijd een circlip die je verwijderd en dan trok je de kop er zo af,maar hoe zet je die kop er weer op dan???[/quote]
Heb de boel eens bij een Laguna I los gehad. Daar zat inderdaad een circlip maar de tripode zat ook goed vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.