Renault MEGANE CABRIOLET: Aanjager

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000

Bedank voor de reacties en tips heren.. van het weekend ga ik knutselen. Ik zal jullie op de hoogte houden.

Dinga

Geplaatst door Dinga , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

Dinga, 3 jaar geleden

Hallo Monteurs..

Ik heb een megane 2.0 16v cabrio uit 98. Nu doet mijn aanjager het niet meer en neem ik aan dat het mijn kachelweerstand is. Kan iemand mij vertellen waar hij exact zit en wat ik moet verwijderen om er bij te komen?

Wat ik zover kan vinden is dat ik gas en rempedaal moet verwijderen en dan lees ik weer dat het dashboard eruit moet. Dan lees ik weer passagierskant. Kan iemand mij aub duidelijkheid geven hierover?

Alvast bedankt
Dinga

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Deze zit bij jou auto aan de passagierskant , maar kijk eerst eens of er geen zekering kapot is en of er spanning komt op je fanmotor , stekkertje wil nog wel eens weg branden.
Als je kachelweerstand defect is , werkt de max stand meestal nog wel.
Dashbord kastje er uit of het boven deel van je dashbord er af net waar je bij wilt.

Heino4267, 3 jaar geleden

Uit 1998?
En geen enkele stand van de 4 doet het?
Dan denk ik dat de koolborstels versleten zijn.
En dat is gemakkelijk te testen door even rechtstreeks de accuspanning op de losgenomen aansluitingen van de kachelventilator te zetten: doet hij het dan, dan volg je het advies van Kaleido 1 op, doet hij het niet, dan zijn je koolborstels versleten. Een handige jongen kan die zelf vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.