Renault Megane: Aansluiten constante + tbv caravan

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Op de Megane III heb ik een trekhaak geplaatst, mechanisch en electrisch. Buiten de 2 draden die overbleven (geel en rood) van een orginele set van Renault. Uit de beschrijving maak ik op dat dit een constante + is en een geschakelde +. Waar halen de ervaren monteurs deze vandaan ?
Onder uit de zekeringkast (en van welk punt) of door het schutbord naar de accu, dit laatste lijkt mij sterk want ik vindt nergens een opening ? Wie helpt mij op weg ?

stevenk

Geplaatst door stevenk , lid sinds 9 jaar geleden

3 Reacties

Ramjod PRO, 9 jaar geleden

Constantplus rood en schakelplus geel gaan via de onderzijde van de auto naar de accu.
Constantplus wordt met een zweefzekering afgezekerd.
Schakelplus geel wordt via een relias en zweefzekering ertussen aangesloten.

Allemaal onder de motorruimte.

Renaultmonteurtje PRO, 9 jaar geleden

ik trek altijd 2 draden onder de auto door 1 voor de constante + en 1 voor de geschakelde +. stuur singaal voor het relais, haal ik van de ruitenwissermoter (uitteraad ook deze draad afzekeren(!))

Renaultmonteurtje PRO, 9 jaar geleden

nou ramjod, we zijn het helemaal eens en ook nog eens tegelijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.