Renault megane: Aansteker aansluitingen

Vandaag heb ik geprobeerd een universele carkit te plaatsen in mijn auto, een Renault Megane. In mijn vorige auto werkte deze prima. Nu gebeurt er weinig. Er is geen spanning. Het instructieboekje meldt niets over wat voor soort spanning er hoort te zijn. 12V DC is toch gebruikelijk?

Ik kan weinig tot niets vinden over de manier waarop de aansteker hoort te zijn aangesloten. Ik las op deze site dat er ook aansluitingen zijn met 2 draden. Hoe zit dat dan met 3 draden?

Het enige dat ik kan zien in de aansteker is dat de middelste van de 3 draden loopt naar het centrum van de aansteker (via een schroef die de aanstekeronderdelen bijeen houdt), wat de andere twee pluggen doen kan ik niet opmerken.

Weerstandsmetingen geven me vaag genoeg aan dat alle onderdelen in de aansteker met elkaar verbonden zijn. Omdat dit een kortsluiting zou zijn weet ik niet wat ik moet geloven. De radio werkt prima, maar de carkit niet.

Uhh... help?

vang0dlos

Geplaatst door vang0dlos (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Gé3465 (0), 19 jaar geleden

Heb je de auto wel op contact staan? De aansteker werkt nl alleen dan is verder stroomloos!

vang0dlos (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, het is wel opgelost. Wat verwarrend was, is dat de radio en aansteker op dezelfde zekering horen te zitten. Nu was het zo dat de aansteker een kortsluiting had en de radio van de zekering af is gehaald. De oplossing lag dus al voor de hand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.